Programa 2022-2023
Fitxa de l'activitat
Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat
Període de sol·licitud tancat
Títol:
De sants i pecats (taller d'emocions)
Descripció breu:
El Museu dels Sants d'Olot és únic al món: és una fàbrica de sants i alhora un museu ubicat dins una casa senyorial del segle XVIII, una rara avis que no ens deixa indiferents. Es tracta d'una activitat de descoberta del Museu, del taller, i que ens endinsa en un món d'emocions i fantasia.
Lloc o equipament:
Museu dels Sants.
Nivell educatiu:
Educació infantil: No
Educació primària:
Educació secundària:
Cicles formatius: Si
Cicle inicial: No
Cicle mitja: No
Cicle superior: No
Primer cicle ESO: Si
Segon cicle ESO: Si
Batxillerat: Si
Durada:
1 h 30 min.
Preu/alumne original:
4 €
Preu/alumne amb subvenció aplicada
1.5 €
* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.
Objectius:
1. Conèixer el patrimoni artístic i cultural de la ciutat. 2. Millorar el coneixement del patrimoni cultural i històric del la comarca de la Garrotxa. 3. Generar efectes emotius, despertar la imaginació, la fantasia, la creativitat. 4. Ser crítics: provocar i establir diàlegs de descoberta de l'art i el pensament. 5. Estimular i provocar curiositat cap als àmbits de les ciències humanes, social i de les arts.
Descripció de l'activitat:
El Museu dels Sants d'Olot és únic al món: és un taller de sants i alhora és un museu. Hi descobrim l'origen d'una activitat artesanal que va revolucionar el municipi des del començament. En aquesta activitat descobrim els tallers de sants, els seus orígens i la seva pervivència al llarg dels anys, una descoberta que mai ens deixa indiferents, que ens endinsa alhora en tot un món de sentiments i emocions.
Per a què servien els sants i per a què serveixen avui? Un servei, a mig camí del cel i la terra, per ajudar la humanitat? A què? Redimien pecats? Què són els pecats? Els set pecats capitals (la ira, la supèrbia, la golafreria...) quin significat tenen avui en dia? Què ens provoquen?
Proposem una activitat de descoberta, de moltes preguntes i molt diàleg.
Materials utilitzats:
Material audiovisual de suport: vídeo explicatiu dels orígens del taller dels sants.
Material fungible: làmines de colors, ceres, pintures, llapis de colors, bolígrafs, retoladors, cartolina blanca, cartolina de colors...
Mecanismes d'avaluació:
Enquesta per al professorat i de l'educadora que fa la visita.
Observacions:
Ràtio de 20-25 alumnes per educador/a. La visita té una durada determinada i es tracta d'un itinerari escollit amb molta cura per tal d'adaptar-lo a l'edat dels alumnes i als continguts que volem treballar.