Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (Ajuntament de Banyoles)

Plaça de la Font, 11
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972572361
Fax: 972575961
comunicaciomuseus@ajbanyoles.org
www.museusdebanyoles.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

L'Aixa i en Teix ens acompanyen pel seu poblat


Descripció breu:

L'Aixa i en Teix, els nostres companys del poblat de la Draga, ens conviden a passejar-nos per les cabanes neolítiques, on ens explicaran com és el seu dia a dia a la prehistòria. Ens ensenyaran com treballen, què mengen, què els agrada, què fan per divertir-se..., i un munt de sorpreses!


Lloc o equipament:

Parc Neolític de la Draga, Banyoles.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Situar la Draga en la línia del temps. 2. Descobrir diferències entre la vida prehistòrica i l'actual. 3. Aprendre a valorar i respectar el patrimoni arqueològic. 4. Viure experiències del neolític amb la pràctica de la cacera prehistòrica i la molta de cereal en molins barquiformes. 5. Identificar eines prehistòriques.


Descripció de l'activitat:

Amb el guiatge dels nostres protagonistes (titelles articulats), ens passejarem pel poblat neolític de la Draga, on descobrirem l'Aixa i en Teix, una nena i un nen que hi van viure ara fa 7.300 anys i que ens explicaran què hi feien i com era la seva vida. La visita inclou l'entrada a les cabanes ambientades amb reproduccions d'alguns dels estris recuperats en les excavacions.


Materials utilitzats:

Reproducció de tres cabanes neolítiques a escala natural. Reproduccions d'objectes recuperats a l'excavació. Atrezzo prehistòric de l'interior de les cabanes. Reconstrucció de zones de treball del poblat. Dos titelles articulats, l'Aixa i en Teix. Estris de cacera (javelines). Molins de pedra i mans de molí. Material previ: uns dies abans de la sortida s'enviarà al centre una carta de presentació dels personatges per introduir l'activitat.


Mecanismes d'avaluació:

Al final es dedicarà un temps de conclusions per consolidar els aprenentatges. En acabar, es lliurarà el full d'avaluació als mestres i a l'equip d'educadors. S'hi dissenyaran fulls d'avaluacions que vagin més enllà del funcionament i se centrin en els aprenentatges adquirits pels alumnes. Serà, doncs, una avaluació qualitativa i quantitativa. Finalment, caldrà recollir també l'opinió dels alumnes, ja que la seva experiència qualitativa, juntament amb la dels professors, serà determinant.


Observacions:

Activitat a l'aire lliure.