Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Privada Pascual i Prats

C/ Albereda, 3-5 àtic
Girona - Gironès
Telèfon: 972208800
Fax:
museuhistoria@guixols.cat
https://museu.guixols.cat/educatives/index.php
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El jardí melangiós


Descripció breu:

Visita a un dels elements patrimonials més desconeguts: el cementiri de la ciutat. L'inici és al monestir (antiga zona d'enterraments) i el recorregut continua fins a l'actual cementiri. Durant la visita, s'interpel·larà els alumnes mentre s'expliquen les escultures modernistes d'algunes tombes burgeses, l'austeritat dels primers cementiris o el cementiri neutre. Veurem indrets, objectes i escriptures que es vinculen amb les creences populars, amb la religió cristiana (catòlica i protestant), la musulmana i la laïcitat.


Lloc o equipament:

Entorn del monestir i cementiri de Sant Feliu de Guíxols


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

90 minuts


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Afavorir el coneixement, la valoració, el respecte i la conservació del patrimoni cultural. 2. Incentivar que els alumnes prenguin part activa en l'activitat. 3. Afavorir la reflexió sobre problemes o fets actuals a través del coneixement i la reflexió sobre el passat. 4. Reconèixer la societat com una comunitat diversa. 5. Parlar de biodiversitat, de diversitat cultural, de diversitat lingüística i, en especial, de diversitat religiosa.


Descripció de l'activitat:

Aquesta activitat pretén acostar el visitant a una part del patrimoni de Sant Feliu de Guíxols, concretament al cementiri de la ciutat. A través d'un itinerari que comença a l'exterior del monestir (antiga zona d'enterraments) i que segueix fins a l'actual cementiri, se'n ressegueix l'evolució històrica i arquitectònica, els diferents espais que el formen, les escultures modernistes d'algunes tombes burgeses, l'austeritat dels primers cementiris o l'anomenada «zona neutra» de Sant Feliu de Guíxols. La visita s'acompanya amb la lectura de textos de l'escriptor i periodista Gaziel (Agustí Calvet).


Materials utilitzats:

Elements patrimonials del cementiri i textos literaris.


Mecanismes d'avaluació:

Després de l'activitat es lliura una enquesta als professors perquè en facin una valoració. També es té en compte la valoració de l'educador/a que ha monitorat l'activitat.


Observacions: