Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Suro de Catalunya

Placeta del Museu del Suro, s/n
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972307825
Fax: 972307825
servei.educatiu@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El suro amb cinc sentits


Descripció breu:

El museu es transforma en un indret de descoberta; els espais, els objectes i la interacció amb aquests narren de forma poètica la història d'en Neil. Guiats per Suri Meyer, experta en navegacions a nous continents, us convidem a participar en una experiènciaen què us haureu d'involucrar amb tot el cos, els sentits i la imaginació. Preparats per fer un viatge pels cinc continents?


Lloc o equipament:

Museu del Suro


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Comprendre la relació entre l'alzina surera i l'home. Conèixer el suro a través dels cinc sentits. Observar diferents productes creats amb suro i les seves característiques. Copsar la importància d'una fàbrica que exportava a tot el món. Augmentar i enriquir el vocabulari. Conèixer el fet teatral. Gaudir d'una experiencia sensorial i poètica.


Descripció de l'activitat:

Visita a través del teatre sensorial. L'actriu o actor rebrà el grup a l'entrada del museu, on començarà la descoberta, per indrets diferents dels habituals, d'un seguit de pistes que aniran trobant els participants. Estiraran el fil de la història entre l'home i l'alzina surera, coneixeran el suro amb els cinc sentits: flairant, tocant i sentint, a través de la recerca a la sureda; en veuran la transformació i de forma molt poètica copsaran l'univers del suro a través del viatge dels productes per tots els continents.


Materials utilitzats:

Tipis, saquets amb potets per olorar, suro triturat per tocar, piscina de metacrilat, mapamundi, barqueta de suro, capses de comandes, capses de mostres, productes de suro, tauleta per a la música.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de les activitats s'entrega una enquesta als educadors/es, als docents i als participants que permet copsar la satisfacció i l'avaluació de les activitats que han fet.


Observacions: