Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Atri Cultura i Patrimoni SLU

Carrer Nou, 60, 2n
Caldes de Malavella - Selva
Telèfon: 972470735
Fax: 603643525
info@atri.cat
www.atri.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Blanes, port del vescomtat de Cabrera


Descripció breu:

Blanes va ser el principal port de l'extens vescomtat de Cabrera a final de l'edat mitjana. El recorregut pel nucli antic, que conserva nombrosos testimonis d'aquella època, ens servirà per saber com era aquest important nucli comercial medieval i com era el dia a dia dels seus habitants. Hi destaquen la Font Gòtica, una de les poques que es conserven a Catalunya, i el conjunt format per l'església i el palau dels Vescomtes de Cabrera.


Lloc o equipament:

Nucli antic de Blanes


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Aprendre les característiques i el funcionament d'una senyoria feudal a partir de l'exemple de vescomtat de Cabrera. Descobrir com era un nucli portuari medieval i el comerç. Valoració de les necessitats de protegir i difondre el patrimoni natural i cultural com a herència cultural dels grups humans i manifestació de riquesa i diversitat. Localització i obtenció d'informacions diverses sobre restes arqueològiques i elements patrimonials de Catalunya.


Descripció de l'activitat:

Es comença la visita davant del mar, on s'explica la importància del port medieval de Blanes. dels perills (flotes enemigues, pirates) que venien per via marítima i la necessitat de ser una vila emmurallada. Es continua pel nucli medieval, per conèixer com era la Blanes del segle XV. Es puja al palau dels Vescomtes de Cabrera i a l'església de Santa Maria, i es baixa fins a la Font Gòtica, una de les joies del gòtic civil català.


Materials utilitzats:

Làmines plastificades amb rèpliques de documents originals, mapes, etc. Dossiers didàctics adaptats als diferents nivells. Tauleta de suport audiovisual i gràfic.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat. Avaluació de l'alumnat a través de la posada en comú dels continguts al final de l'activitat.


Observacions:

S'haurà de contractar transport per arribar a Blanes.