Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Nans i sants


Descripció breu:

Es vol aprofitar la singularitat d'aquest espai per acostar els nens i nenes a l'imaginari popular que els fascina, els gegants, les gegantesses, els nans, els cavallers i el bestiari. Es tracta d'un viatge visual a través dels carrers i barris d'Olot i una descoberta de la faràndula pròpia dels pobles veïns. Catalunya és terra de gegants, i en molts pobles i ciutats, per les festes majors, aquestes figures surten a ballar per places i carrers.


Lloc o equipament:

Museu dels Sants


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora.


Preu/alumne original:

3.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.05 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer el patrimoni cultural i artístic de la comarca de la Garrotxa. 2. Aprendre a respectar un museu i el seu contingut, com ens hi hem de moure i què hi podem trobar. 3. Conèixer la faràndula olotina i de la Garrotxa. 4. Descobrir el Museu dels Sants a través de la faràndula. 5. Descobrir quins elements de la faràndula hi podem trobar. 6. Descobrir un dels oficis més antics de la ciutat en els tallers de sants. 7. Conèixer com s'elabora una figura de guix, quin n'és el procediment. 8. Descobrir quan el pessebre també pot ser art.


Descripció de l'activitat:

Iniciem l'activitat amb una primera part destinada a la descoberta. Ens endinsem en un món imaginari, tradicional i que ens fascina des de ben petits a través d'un recull d'imatges dels gegants i gegantesses que tenim a Olot i als seus barris, nans, cavallets, capgrossos, elements del bestiari i de la faràndula. Alguns d'aquests elements els trobem només entrar al Museu. Al Museu dels Sants hi ha exposats els gegants vells, els gegants de l'Art Cristià, el drac del Carme, l'àguila, entre altres caps de nans i capgrossos... Seguim l'activitat baixant a baix, espai que ens permet conèixer i veure en directe com treballen les persones que elaboren les figures de guix, els sants tan típics i tradicionals. Aquest acostament a una indústria artesana que ha anat resistint el pas del tems i que manté la seva singularitat. Acabem l'activitat fent un tomb per la resta de la casa i gaudint amb una exposició de figures del pessebre de Ramon Amadeu.


Materials utilitzats:

Presentació audiovisual amb imatges dels gegants, nans i cavallets, i tota la faràndula d'Olot i de la Garrotxa.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat i de l'educadora que fa la visita.


Observacions:

Activitat dinàmica i interactiva que es basa en la descoberta dels diferents elements que ens ofereix el mateix espai durant la visita. La ràtio és de 20-25 alumnes per educador/a. La visita té una durada determinada i es tracta d'un itinerari escollit amb molta cura perquè s'adapti a l'edat dels alumnes i als continguts que volem donar-los.