Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Empordà Caterva

C/Migdia, 9
Bellcaire d'Empordà - Baix Empordà
Telèfon: 972775976
Fax:
reservesempuriesgencat.cat
http://www.macempuries.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Empúries: viure en el passat


Descripció breu:

Visita comentada que recorre els principals espais del jaciment arqueològic i que ens apropa al coneixement de la vida quotidiana, dels costums i les creences de les antigues societats grega i romana.


Lloc o equipament:

Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.45 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Comprendre i valorar el patrimoni cultural. Descobrir una de les grans etapes de la història de la humanitat. Adquirir coneixements sobre la vida en el període clàssic. Valorar i respectar les cultures foranes i de temps passats. Identificar i analitzar processos de canvi i transformació social. Conèixer les principals característiques de les societats grega i romana. Comprendre la interculturalitat present en el món antic. Aplicar nocions de canvi i continuïtat a aspectes de la vida de les societats humanes.


Descripció de l'activitat:

Aquesta visita proposa un recorregut pels principals espais de les ciutats grega i romana durant el qual l'educador/a ajuda els alumnes a relacionar les estructures i els vestigis arqueològics amb aspectes diversos de la vida quotidiana a l'antiguitat. Com eren les cases gregues? Quins eren els àpats preferits dels romans? En què creien els pobles antics? En aquesta visita resoldrem interrogants diversos sobre els costums i creences de les antigues societats que van habitar a Empúries.


Materials utilitzats:

Dossier d'imatges (amb reconstruccions en 3D dels principals espais del jaciment).


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació d'aquesta activitat és diversa: els alumnes fan un balanç final de l'activitat amb l'educador, i alhora es proporciona una enquesta de satisfacció als docents responsables del grup, que valoren diversos aspectes conceptuals, competencials i didàctics de l'activitat. Els educadors també valoren el funcionament i dinàmica de l'activitat realitzada amb cada grup.


Observacions:

El grup mínim per fer aquesta activitat és de vint alumnes.