Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

VOCONTIS Arqueologia i Cultura

Rambla de Recolons, 37
Caldes de Malavella - Selva
Telèfon: 675411601
Fax:

www.vocontis.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La paleontologia, el termalisme i el volcanisme a Caldes de Malavella: el Camp dels Ninots


Descripció breu:

El Camp dels Ninots és un jaciment paleontològic molt important en l'àmbit internacional. Totes les troballes recuperades ens permeten interpretar un paisatge de més de tres milions d'anys d'antiguitat. En la visita guiada a la seva exposició, coneixerem la història de la seva recerca, els animals i les plantes recuperades, i coneixerem per què es van conservar tantes restes d'animals en aquest indret.


Lloc o equipament:

Al centre museogràfic Espai Aquae de Caldes de Malavella i una font termal de la mateixa localitat.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2 hores, aproximadament.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. D'una manera pràctica, acostar l'arqueologia als nens i nenes, i fer-los partícips del coneixement que en tenim. 2. Despertar en els nens i nenes l'interès per l'arqueologia i perquè valorin aquesta ciència com a font bàsica d'informació històrica. 3. Estimular el procés de raonament i les habilitats comunicatives. 4. Fomentar el treball en equip i el respecte envers el company, a més de prendre consciència de la necessitat de conservar, respectar i protegir el patrimoni cultural i arqueològic.


Descripció de l'activitat:

En primer lloc, visitarem l'Espai Aquae de Caldes de Malavella, un centre museogràfic on hi ha l'exposició del jaciment del Camp dels Ninots. S'hi explicarà, de forma molt didàctica, la història del jaciment i les importants troballes fetes en els darrers deu anys i que ens permeten conèixer un paisatge i una fauna d'ara fa més de tres milions d'anys. En acabar les explicacions, l'alumnat omplirà el dossier didàctic entregat a l'inici de l'activitat.


Materials utilitzats:

Imatges plastificades, tauleta, dossier didàctic.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat, tots els responsables del grup avaluaran els aspectes generals de l'activitat per mitjà d'una enquesta.


Observacions:

Els alumnes s'han de desplaçar fins al lloc on és el centre museogràfic.