Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677518
Fax: 972501666
difusio@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Museu Dalí: retrata't


Descripció breu:

L'activitat es planteja com una immersió en l'obra de Salvador Dalí a través dels retrats que va pintar exposats al Museu. Amb la càmera de fotos farem els nostres propis retrats, a la manera de Dalí, i descobrirem què expressen. Prendrem com a exemple la relació que van tenir Salvador Dalí i el fotògraf Philippe Halsman. La visita es completa amb una petita activitat que té lloc a la terrassa exterior del Museu. En cas de mal temps es lliurarà un equip d'activitats artístiques als alumnes perquè completin l'experiència del Museu a l'aula.


Lloc o equipament:

Teatre-Museu Dalí de Figueres. Itinerari artístic per les sales Escenari, Tresor, Peixateries, Pati Cadillac, Mae West i Palau del Vent (opcionalment, Dalí-Joies).


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

Entre 1 hora i quart i 1 hora i trenta minuts.


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Experiència artística que permet conèixer un dels artistes catalans més importants de tots els temps; aproximar-se a l'obra mitjançant l'observació i la participació; a través dels retrats, analizar l'obra i la vida de Dalí, i afavorir la imaginació i la creativitat.


Descripció de l'activitat:

L'activitat es planteja com una immersió en l'obra de Salvador Dalí a través dels retrats que va pintar exposats al Museu. Amb la càmera de fotos farem els nostres propis retrats, a la manera de Dalí, i descobrirem què expressen. Prendrem com a exemple la relació que van tenir Salvador Dalí i el fotògraf Philippe Halsman. La visita es completa amb una petita activitat que té lloc a la terrassa exterior del Museu. En cas de mal temps es lliurarà un equip d'activitats artístiques als alumnes perquè completin l'experiència del Museu a l'aula.


Materials utilitzats:

Selecció d'obres del Museu, selecció de fotografíes de Dalí per Philippe Halsman, fragments de cares (fotografíes impreses amb un suport per agafar-les i posar-se-les sobre la cara) i càmera fotogràfica per fotografiar les creacions dels alumnes.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres, l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions, així com la revisió periòdica de les propostes educatives i dels treballs dels educadors.


Observacions:

1. La visita, adreçada a alumnat de primer a tercer de primària, té una durada determinada i preveu un itinerari perquè s'adapti a l'edat dels alumnes i als continguts que volem oferir-los. No es pretén ensenyar totes les obres ni totes les sales del Museu en una sola visita; 2. Es tracta d'una visita de descoberta de l'artista i del Museu, i es recomana com a activitat prèvia a la realització d'un treball sobre Salvador Dalí; 3. No s'acceptaran més de 4 grups per escola i dia; 4. Les visites al Teatre-Museu Dalí s'hauran de realitzar entre novembre i febrer (ambdós inclosos); 5. Per a més informació, vegeu Educa Dalí a www.salvador-dalí.org.