Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Temps de romànic, temps de gòtic: vida i art a l'edat mitjana


Descripció breu:

Al Museu d'Art observarem les obres més significatives de la col·lecció d'art romànic i gòtic i aprendrem a identificar les característiques d'aquests estils artístics pel que fa a la pintura, l'escultura i l'arquitectura. A la Catedral de Girona observarem les característiques de l'arquitectura gòtica, coneixerem el procés constructiu d'una catedral i comentarem el Tapís de la Creació, una joia del romànic.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona i catedral de Girona


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer els trets definitoris de l'art romànic i gòtic. Apropar-nos al context històric i cultural de la Catalunya medieval. Observar l'evolució de la catedral de Girona i el procés constructiu d'una catedral gòtica. Aprendre que l'art és un testimoni valuós del context històric de l'època en què va ser creat.


Descripció de l'activitat:

Visitem les col·leccions d'art romànic i gòtic del Museu d'Art, i observem les obres més significatives d'aquests períodes, úniques en la història de l'art català. Tot seguit anirem a la catedral de Girona, on ens aproparem a l'arquitectura gòtica i descobrirem els elements distintius d'aquest estil artístic. Acabarem observant i comentant el Tapís de la Creació a les sales del Tresor de la Catedral.


Materials utilitzats:

Fotografies que acompanyen les explicacions de l'educador/a.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088