Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677518
Fax: 972501666
difusio@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora

La Fundació Gala-Salvador Dalí romandrà tancada del 13/09/20 fins a la primavera de 2021. No es podran realitzar activitats durant aquset període.

Títol:

Dalí Museum: Art Talks & Cadavre Exquis (English)


Descripció breu:

Visita en anglès que pretén descobrir el Museu Dalí, les principals característiques de l'obra de Dalí, l'evolució del seu estil pictòric fins al surrealisme, i reflexionar entorn dels fets més importants que van marcar la seva vida i que van fer possible una obra polifacètica i interdisciplinària: pintura, escultura, arquitectura, instal·lació, disseny, teatre, cinema, literatura. Tots aquests elements ajuden a comprendre el significat global del Teatre-Museu Dalí, una autèntica obra d'art surrealista.


Lloc o equipament:

Teatre-Museu Dalí de Figueres. Itinerari artístic per les sales Escenari, Tresor, Peixateries, Pati Cadillac, Mae West, Palau del Vent i Esteroscòpies.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

Entre 1 hora i trenta minuts i 2 hores.


Preu/alumne original:

9.92 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

7.42 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

L'objectiu és doble: practicar l'anglès i alhora descobrir el Museu i l'artista. És a dir, conèixer un dels artistes més importants de tota la història i aproximar-se a la seva obra mitjançant l'observació i la participació, a més d'analitzar i interpretar una obra d'art, fomentar el plaer d'observar, conèixer i descobrir una obra d'art i respectar l'entorn artístic i humà.


Descripció de l'activitat:

Visita en anglès que pretén descobrir el Museu Dalí, les principals característiques de l'obra del pintor, l'evolució del seu estil pictòric fins al surrealisme, i reflexionar entorn dels fets més importants que van marcar la seva vida i que van fer possible una obra polifacètica i interdisciplinària: pintura, escultura, arquitectura, instal·lació, disseny, teatre, cinema, literatura. Tots aquests elements permeten comprendre el significat global del Teatre-Museu, una autèntica obra d'art surrealista. La visita es completa amb la realització d'un cadàver exquisit en grup. Si no es pot realitzar per mal temps, es lliurarà als alumnes un equip d'activitats per fer-les al centre.


Materials utilitzats:

Selecció de fotografíes de l'arxiu fotogràfic de la Fundació Dalí i recull de textos del mateix artista. Les obres escollides són de la col·lecció d'obres exposades al Teatre-Museu Dalí.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres, l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions, així com la revisió periòdica de les propostes educatives i dels treballs dels educadors.


Observacions:

1. La visita que es proposa, adreçada a alumnat d'ESO, batxillerat i cicles formatius, té una durada determinada (molt reflexionada) i preveu un itinerari escollit de manera que s'adapti a l'edat dels alumnes i als continguts que volem oferir-los; 2. Es tracta d'una visita de descoberta de l'artista i del Museu, i es recomana com a activitat prèvia a la realització d'un treball sobre Salvador Dalí; 3. No s'acceptaran més de 4 grups per centre escolar i dia; 4. Les visites s'hauran de preveure entre novembre i febrer (ambdós inclosos).


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088