Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

VOCONTIS Arqueologia i Cultura

Rambla de Recolons, 37
Caldes de Malavella - Selva
Telèfon: 675411601
Fax:

www.vocontis.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Els primers artistes de la història


Descripció breu:

Iniciarem l'activitat al nostre centre amb una petita exposició que ens permetrà aproximar-nos al món artístic de la prehistòria i el seu simbolisme. Seguidament, amb la supervisió constant de l'arqueòleg, es posarà en pràctica tot el coneixement adquirit en la sessió teòrica, elaborant dibuixos amb les mateixes tècniques, eines i materials que a la prehistòria.


Lloc o equipament:

Centre de formació de VOCONTIS Serveis Culturals, al c/ Termes Romanes, 23, de Caldes de Malavella.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores, aproximadament.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. D'una manera pràctica, acostar l'arqueologia prehistòrica als nens i nenes, i fer-los partícips del coneixement que en tenim. 2. Reflexionar sobre la necessitat de transmetre emocions a través de l'art. 3. Complementar la comprensió dels continguts treballats a l'aula i fomentar el treball en equip, el respecte envers el company, l'empatia i la paciència, a més de prendre consciència de la necessitat de conservar, respectar i protegir el patrimoni cultural i arqueològic.


Descripció de l'activitat:

Es farà una introducció que parlarà sobre el món artístic de la prehistòria i el seu simbolisme. Per mitjà d'un projector, es mostraran imatges representatives de pintures i escultures prehistòriques i s'explicaran les principals tècniques, estils, suports, motius, matèries primeres i colorants utilitzats en l'art rupestre. Seguidament, amb la supervisió constant de l'arqueòleg, es posarà en pràctica tot el coneixement adquirit en la sessió teòrica, elaborant dibuixos amb les mateixes tècniques, eines i materials que a la prehistòria.


Materials utilitzats:

Projector d'imatges; goma EVA; imatges de dibuixos originals sobre paper plastificat; rèpliques arqueològiques; recipients: closca de vieira; pintures: òxids de ferro i manganès, carbonets vegetals i terres naturals; pinzells o bastonets; suport: paper kraft (marró) o cartolines DIN A4; aigua.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat, tots els responsables del grup avaluaran els aspectes generals de l'activitat per mitjà d'una enquesta.


Observacions:

Caldrà que els alumnes portin roba que es pugui tacar o la bata escolar. És necessari transport per arribar al lloc on es fa l'activitat.