Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Pintem sense colors


Descripció breu:

En aquesta visita coneixerem algunes de les obres del Museu d'Art i pararem atenció al punt de descoberta dels pigments i les tècniques artístiques. Veurem una petita mostra de diferents substàncies naturals que els artistes empraven per elaborar els colors abans que se'n fabriquessin: tot un univers de materials sorprenents, des de minerals com el lapislàtzuli fins a elements vegetals com el safrà o animals, com l'insecte anomenat cotxinilla.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer el procés d'elaboració dels pigments a partir de substàncies naturals. Facilitar l'apropament al fet creatiu des d'un vessant interdisciplinari que inclou les àrees de visual i plàstica, llengua i coneixement del medi.


Descripció de l'activitat:

L'activitat començarà amb una visita guiada al museu i al seu punt de descoberta dels pigments i les tècniques artístiques. Tot seguit anirem a la sala taller, on experimentarem les possibilitats que els elements de la natura ens ofereixen per elaborar els pigments, i prepararem pigments de colors diversos en grups de treball reduïts.


Materials utilitzats:

Carbó, fang verd, ous, guix blanc i vermell, flors naturals, safrà, tinta de sípia, paper blanc de gramatge alt i aigua.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:

Els docents poden recollir els treballs elaborats dies després de l'activitat, amb avís previ de la recollida al Servei de Reserves del Museu.


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088