Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Josep Pla

Nou, 51
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972305577
Fax: 0
info@fundaciojoseppla.cat
www.fundaciojoseppla.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Ens divertim llegint


Descripció breu:

Després d'una breu introducció a la vida i a l'obra de Josep Pla, s'explica el conte "La nena que odiava els llibres", a través del qual s'introdueix en Gervasi, un personatge d'una narració de Pla. Mitjançant els contes volem generar curiositat per la lectura, com un acte de diversió i aprenentatge que ens acompanya sempre. L'objectiu de l'activitat és apropar els alumnes al món de l'escriptura fer-los-en entendre la dimensió expressiva i creativa.


Lloc o equipament:

Fundació Josep Pla


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Aproximació a la biografia i a l'obra de Josep Pla. Generar curiositat pel món de la lectura. Valorar la feina d'escriptor. Relacionar els contes coneguts per la mainada amb un acte de creació d'un escriptor.


Descripció de l'activitat:

Després d'una breu introducció a la vida i a l'obra de Josep Pla, s'explica el conte "La nena que odiava els llibres", a través del quals'introdueix en Gervasi, un personatge d'una narració de Pla. A través dels contes volem generar curiositat per la lectura, com un acte de diversió i aprenentatge que ens acompanya sempre. L'objectiu de l'activitat és acostar els alumnes al món de l'escriptura i fer-los-en entendre la dimensió expressiva i creativa. Es tracta d'una proposta per als escolars més menuts i, tenint en compte la gran diferència de nivells en aquesta edat, disposem de dues versions. La primera, per als més petits, té com a especificitat un treball plàstic en relació amb el conte, i l 'altra, una breu teatralització del mateix conte.


Materials utilitzats:

Exposició permanent. Fotografies biogràfiques. Titelles i altres objectes. El conte" La nena que odiava els llibres". " El quadern gris" i altres llibres de Josep Pla. Materials plàstics.


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura una enquesta als professors en la qual es valoren els aspectes organitzatius, de continguts i metodologia de l'activitat. Posteriorment l'equip del Servei Educatiu (FJP) en valorarà els resultats i aplicarà, si escau, les mesures correctores oportunes a l'activitat.


Observacions: