Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Salut i medicina: l'antic Hospital de Santa Caterina i Farmàcia de Santa Caterina


Descripció breu:

L'antic Hospital de Santa Caterina, actual seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, forma part de la història de la ciutat. Els espais patrimonials que conserva dins el recinte (farmàcia barroca, capella, baluard de la muralla gòtica, etc.) i la visita dinamitzada que farem ens ajudaran a entendre esdeveniments rellevants de la nostra història: l'evolució del barri del Mercadal, la Guerra del Francès, etc.


Lloc o equipament:

Antic Hospital i Farmàcia de Santa Caterina


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer un dels centres culturals de Girona: l'antic Hospital de Santa Caterina. Conèixer la història i l'evolució de l'antic Hospital de Santa Caterina a través del vessant més lúdic i popular, des dels seus orígens fins al segle XXI. Descobrir l'ofici d'apotecari (el seu espai de treball, les eines que utilitzava, els objectes que manipulava) en una farmàcia històrica conservada íntegrament. Conèixer la funció, els usos i les necessitats d'una farmàcia hospitalària. Situar en el temps la Guerra del Francès i els setges de Girona.


Descripció de l'activitat:

L'activitat començarà amb un recorregut dinamitzat pels diferents espais de l'edifici, a través del qual desgranarem alguns dels moments cabdals de la història de Girona, sabrem com era un hospital dels segles XVIII-XIX i coneixerem les funcions dels apotecaris al llarg del temps.


Materials utilitzats:

Visita dinamitzada.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088