Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Els sons de la Mediterrània. Visita dinamitzada al museu


Descripció breu:

Visita dinamitzada a la mostra permanent del museu. Mitjançant un joc, els alumnes podran reconèixer els diversos àmbits de l'espai mediterrani de manera participativa i amb l'ajuda dels sentits. Hauran de buscar notes musicals que s'identificaran amb els sons de la natura, la història o la cultura mediterrània, i crear una partitura imaginària omplint uns pentagrames amb les notes musicals mediterrànies recollides.


Lloc o equipament:

Exposició permanent del Museu de la Mediterrània.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora.


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir l'àmbit mediterrani a partir dels continguts del museu, a través dels sentits i potenciant la participació dels alumnes. 2. Conèixer la natura de l'entorn proper. 3. Comprendre el pas dels humans pel nostre territori. 4. Identificar músiques i elements tradicionals de la regió mediterrània i mostrar la riquesa cultural que ens envolta. 5. Promoure un discurs de respecte per la diversitat.


Descripció de l'activitat:

Es visita l'exposició permanent del museu, un espai didàctic i participatiu, amb l'objectiu de mostrar l'extraordinària diversitat natural i cultural de l'espai mediterrani. En iniciar la visita, s'explicarà a l'alumnat la importància dels sons al Museu de la Mediterrània i que la visita servirà per omplir de notes uns pentagrames de la Mediterrània. Els alumnes necessitaran trobar les notes amagades per les sales d'exposició i relacionar-les amb els sons que hi ha a la natura, la història o la festa mediterrània. Una vegada identificats els sons amb l'ajuda de l'educador/a, les notes es col·locaran al pentagrama corresponent de cada sala i es crearà una composició imaginària sobre la Mediterrània.


Materials utilitzats:

Targetes amb notes musicals i informació dels sons, pentagrames gegants, reproduccions de sons i música, i el material propi dels mòduls de les sales d'exposició del museu.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es lliura una enquesta de valoració al/la docent en finalitzar l'activitat.


Observacions:

El preu mínim per grup és l'equivalent a quinze alumnes.