Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries

C/ Josep Puig i Cadafalch, s/n
Escala, l' - Alt Empordà
Telèfon: 972775976
Fax:
reservesempuries@gencat.cat
www.macempuries.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Empúries: ciutat grega


Descripció breu:

Recorregut temàtic pels principals espais de la ciutat grega per tal de descobrir la història de l'antiga Empòrion i comprendre la revolució cultural, artística i tecnològica que va representar l'arribada dels grecs a casa nostra.


Lloc o equipament:

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 h 45 min.


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Comprendre i valorar el patrimoni cultural. 2. Descobrir una de les grans etapes de la història de la humanitat. 3. Conèixer les colonitzacions a la Mediterrània. 4. Identificar i analitzar processos de canvi i transformació socials. 5. Conèixer les característiques principals de la societat i la cultura gregues. 6. Conèixer la història de la ciutat grega d'Empúries. 7. Identificar les aportacions culturals i tecnològiques que comportà la presència grega a la península. 8. Aplicar nocions de canvi i continuïtat en la vida quotidiana de les societats antigues.


Descripció de l'activitat:

Aquesta visita proposa un recorregut pels principals espais de la ciutat grega d'Empòrion, l'única ciutat grega que es conserva a la península Ibèrica. Tot passejant pels carrers, observant el que queda dels edificis i interpretant les restes arqueològiques, podrem descobrir què va portar els grecs a fundar un enclavament en aquest racó de la costa pels volts de l'any 550 aC, imaginar com va ser la vida de la gent en aquesta ciutat i descobrir quina relació van tenir els grecs amb altres pobles que van habitar i comerciar en aquest territori (ibers, romans, fenicis, etc.). Aquesta visita aprofundeix en la descoberta de la cultura grega i en aspectes molt diversos d'aquesta cultura, com ara la religió, la tecnologia, el manera de viure, les creences o l'organització de la societat.


Materials utilitzats:

Dossier d'imatges (amb reconstruccions en 3D dels espais principals del jaciment) i tauleta amb imatges 3D d'alguns espais de la ciutat grega.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació d'aquesta activitat es duu a terme, d'una banda, amb una posada en comú final entre educador i alumnes, per tal de fer un balanç de l'activitat i, de l'altra, es proporciona als docents acompanyants una enquesta de satisfacció que valora diversos aspectes conceptuals, competencials i didàctics de l'activitat. Els educadors també valoren el funcionament i la dinàmica de l'activitat per a cada grup.


Observacions:

El grup mínim per fer aquesta activitat és de vint alumnes.