Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Educa Viladrau

Pg. Farigoles, 3 bis
Viladrau - Osona
Telèfon: 619369081
Fax:
educa@educaviladrau.com
www.educaviladrau.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Castanyes i castanyers, un arbre estrany molt arrelat al Montseny


Descripció breu:

Es tracta d'una passejada pels boscos de castanyers. Castanyers joves, castanyers centenaris i un munt de xafarderies ens permetran descobrir la castanya, el més famós dels nostres fruits tardorals, i el castanyer, el més desconegut dels nostres arbres. Una manera de redescobrir la cultura al voltant dels castanyers.


Lloc o equipament:

Boscos de castanyers del Parc Natural del Montseny


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Sí

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat:

Durada:

3 h 30 min


Preu/alumne original:

10 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

7.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Afavorir l'observació i la investigació. - Descobrir la singularitat del castanyer i les castanyes. - Redescobrir la cultura al voltant dels castanyers al Montseny. - Fomentar l'anàlisi crítica de tot allò que descobrim.


Descripció de l'activitat:

10.30 h: arribada i esmorzar. 11.00 h: divisió dels alumnes en grups, cadascun dels quals realitzarà l'itinerari amb una temporització diferent, i "Què en sabem?", activitat que permet conèixer i compartir els coneixements previs dels alumnes. Tot seguit es començarà la passejada pels boscos de castanyers: castanyers joves, castanyers centenaris i un munt de xafarderies ens permetran descobrir la castanya, el més famós dels nostres fruits tardorals, i el castanyer, el més desconegut dels nostres arbres, amb l'objectiu de donar importància a la recuperació de la cultura al voltant dels castanyers. 13.20 h: "Què hem après?", activitat de reflexió final conjunta. 14.00 h: comiat.


Materials utilitzats:

Llapis, gomes, maquinetes i suports rígids.


Mecanismes d'avaluació:

Activitat "Què en sabem?" per tenir una primera presa de contacte amb el grup, observació directa de la implicació i la participació del grup, activitat "Què hem après?" per valorar l'anàlisi i treure'n conclusions, i full d'avaluació de l'activitat per a l'educador, el mestre i els alumnes.


Observacions:

Des de l'escola cal contactar amb nosaltres per fer aquesta activitat i mantenir una conversa telefònica per adaptar-la al màxim a les necessitats del grup (treball previ i posterior, adaptació del nivell de les proves, etc.). Tot seguit, s'elabora un programa detallat de la jornada que es fa arribar a l'escola perquè els mestres hi donin el vistiplau. La implicació i la participació dels mestres durant l'activitat és clau per a la motivació dels alumnes, així com per poder aprofitar més bé la informació per al treball posterior a l'escola.