Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

TERREGADA. Maite Domènech Llansola

Camp de l'Arbre, 4
Armentera, l' - Alt Empordà
Telèfon: 666435350
Fax:

www.terregada.net
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Del Cortalet al Matà, un tastet d'aiguamolls empordanesos


Descripció breu:

L'itinerari del Cortalet fins al Mas Matà ens permetrà gaudir d'un tastet d'aiguamolls empordanesos. Coneixerem les closes, els estanys d'aigua dolça, el bosc de ribera i les salsures, i identificarem les espècies més característiques que hi trobem tot buscant la seva adaptació a l'ambient. Des de l'observatori Senillosa, podrem contemplar la comarca a vista d'ocell i entendre com era abans la nostra plana empordanesa i els canvis que ha sofert per arribar on som ara.


Lloc o equipament:

Itinerari de la Reserva Integral de les Llaunes al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

3 - 3 h 30 min


Preu/alumne original:

8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Identificar i caracteritzar els éssers vius com a individus. - Interpretar la diversitat d'organismes que podem trobar i aprendre a classificar-los. - Conèixer la importància de mantenir la biodiversitat. - Entendre l'efecte de l'antropització de l'entorn en la conservació d'aquest espai. - Analitzar alguns impactes de l'activitat humana sobre el medi. - Conèixer la importància dels aiguamolls per als humans.


Descripció de l'activitat:

A partir d'una passejada per l'itinerari del Cortalet a l'observatori Senillosa dins la Reserva Integral de les Llaunes del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, volem donar a conèixer un tastet d'aquests aiguamolls que hi ha a la plana empordanesa. Descobrirem la història dels canvis en el paisatge que ha patit aquesta plana, les dessecacions de maresmes i com es va aconseguir conservar aquest espai natural perquè no es construís la urbanització de Portllevant. L'itinerari s'iniciarà davant el Cortalet, des d'on ens endinsarem en l'itinerari per conèixer la flora i la fauna més característiques. Avançarem coneixent les closes, les salsures i els boscos de ribera fins a arribar als antics arrossars del Matà i a l'observatori Senillosa, des d'on, segons la visibilitat del dia, podrem gaudir d'una magnífica vista de la comarca i aprofitarem per identificar els principals relleus de l'Empordà i vincular-los amb la nostra història més recent.


Materials utilitzats:

Un plafó de la vista aèria del Parc Natural, làmines i guies d'identificació de flora i fauna i binocles.


Mecanismes d'avaluació:

El mecanisme d'avaluació es divideix en dos: 1. L'educador durà a terme una avaluació interna de l'activitat mitjançant una fitxa d'indicadors. Abans d'acabar l'activitat, es farà una breu avaluació en grup per saber com ha anat el desenvolupament. L'objectiu és modificar, si cal, l'activitat per tal d'ajustar-la als objectius definits. 2. Els mestres responsables del grup hauran d'emplenar un qüestionari per avaluar l'activitat i proposar millores.


Observacions:

Es demana als participants que duguin calçat i roba adequats segons la meteorologia per passejar pels itineraris dels aiguamolls. També es demana als participants que duguin binocles i guies d'identificació si en tenen.