Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació Centre d'Educació Ambiental Alt Ter

Molí Petit, s/n
Sant Joan de les Abadesses - Ripollès
Telèfon: 972721317
Fax: 972721317
info@alt-ter.org
www.alt-ter.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Animals del bosc, del riu i de la muntanya


Descripció breu:

Activitats de descoberta dels animals de l'alta muntanya que podem trobar en diferents ambients. L'activitat pot incloure jocs d'observació, d'investigació i de descoberta, i s'adapta al nivell del grup.


Lloc o equipament:

L'activitat es durà a terme en diferents entorns de la comarca del Ripollès. Com a equipaments es poden utilitzar les infraestructures dels albergs i les cases de colònies de la zona.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

4 hores.


Preu/alumne original:

8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Fomentar la capacitat d'observació de l'entorn per tal de reconèixer els animals de l'alta muntanya i d'identificar-ne els rastres; 2. Relacionar aquesta fauna amb un ecosistema concret; 3. Col·laborar i treballar en equip.


Descripció de l'activitat:

Activitats de descoberta dels animals de l'alta muntanya que podem trobar en diferents ambients. L'activitat pot incloure jocs d'observació, d'investigació i de descoberta, i s'adapta al nivell del grup.


Materials utilitzats:

Guia de rastres, làmines de suport, maleta de rastres i càmera fotogràfica.


Mecanismes d'avaluació:

A través dels jocs i de preguntes, es valora el grau d'aprofitament. En el transcurs de l'activitat, també es valora el treball en equip i el respecte vers l'entorn.


Observacions:

Es tracta d'una sortida a l'entorn natural per un terreny fàcil i de pendent mitjà, adequat a l'edat dels infants. Tot i això, caldrà que els alumnes vagin ben calçats i amb roba adequada, ja que l'activitat té lloc a la muntanya.