Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

SISMIC, Natura en actiu

C. Geranis, 116
Olot - Garrotxa
Telèfon: 657861805
Fax:
beth@sismic.cat
www.sismic.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

A city of volcanoes - 6h


Descripció breu:

Activitat en anglès. Estudiant el vulcanisme de la Garrotxa, ens centrarem en l'erupció del volcà del Montsacopa, observant els materials de diferents fases eruptives a les grederes, on farem una classificació de roques volcàniques. Un cop al cràter del volcà, analitzarem el canvi en el paisatge per l'acció de l'home. Al Museu dels Volcans veurem la influència dels materials volcànics als diferents ecosistemes: fauna i flora.


Lloc o equipament:

Volcà del Montsacopa i la fageda d'en Jordà o el Museu dels Volcans


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat:

Durada:

6 h


Preu/alumne original:

13.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

9.3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Observar, estudiar i interpretar la història geològica del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa a través de la visita a diferents reserves naturals. - Conèixer l'acció humana en el paisatge i les accions que cal prendre en un espai protegit. - Millorar les competències comunicatives en llengua estrangera (anglès).


Descripció de l'activitat:

Activitat en anglès per estudiar el vulcanisme de la Garrotxa. Explicarem què és un parc natural i la seva importància en la gestió del territori. Estudiarem l'erupció del volcà del Montsacopa, observant els materials de diferents fases eruptives, i analitzarem la modificació del paisatge per l'acció dels volcans. Al llarg de tot el recorregut, veurem i analitzarem la influència humana en el territori i les eines del Parc Natural com a ens gestor d'un espai per minimitzar-ne els impactes. Al Museu dels Volcans veurem la influència dels materials volcànics als diferents ecosistemes: fauna i flora.


Materials utilitzats:

Dossier d'activitats, pissarra, fotografies i recursos gràfics. Els alumnes també tenen un treball previ per preparar la sortida.


Mecanismes d'avaluació:

Fitxes de valoració de l'activitat que s'entreguen al final: una per als professors i una altra per als educadors.


Observacions:

Cal que els nens i nenes vinguin amb roba i calçat adequats per fer l'activitat a l'exterior i amb indumentària adequada per a la pluja. A més, cal que portin llapis o bolígraf per emplenar el quadern de camp. Per cada grup de 20 alumnes cal que hi hagi un docent a fi de vetllar pel bon funcionament del grup.