Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació Mediambiental Xatrac

Urb. Font de Sant Llorenç (bústia 39)
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 670293265
Fax:
educacio@lacasadelmar.cat
www.xatrac.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Descobrim el mar


Descripció breu:

«Descobrim el mar» és una sortida feta a mida dels més menuts de l'escola (P3). Inclou tres tallers que us endinsaran en un món tan apassionant com el mar durant dues hores! Descobrirem què s'amaga a la sorra, observarem els organismes del fons marí i ens convertirem en pirates! I res de badalls!


Lloc o equipament:

Els llocs on es duen a terme les activitats disposen d'espais a l'aire lliure: terrassa i jardins; platja i litoral rocós.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

7.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

6 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Reconèixer els elements de la platja mitjançant el sentit del tacte; 2. Aprendre a classificar els elements de la platja mitjançant un conte; 3. Establir contacte amb organismes vius marins de manera directa; 4. Desenvolupar la comunicació i el llenguatge; 5. Desenvolupar el sentit del tacte.


Descripció de l'activitat:

«Descobrint el mar» és una sortida a mida dels més menuts de l'escola (P3). Inclou tres tallers: «Tresor dels pirates», en què amb l'ajut d'un conte coneixerem la història d'un pirata i la riquesa amagada entre la sorra de la platja; «Organismes marins», en què observarem els organismes marins en petits aquaris i col·leccions en sec per conèixer com són i com viuen, i «Buscant la parella», en què reconeixerem elements que es troben a la platja a través del sentit del tacte i n'analitzarem l'origen (bosc, mar o activitat humana).


Materials utilitzats:

Aquaris amb organismes comuns dels nostres hàbitats marins, guies submergibles de les espècies marines de la Costa Brava, lupes de mà, safates de plàstic per col·locar-hi les algues, col·leccions d'organismes, fitxes d'organismes marins per al joc dels organismes, caixes amb un forat per on fiquem la mà, restes d'elements que es troben a la platja, fitxes dels elements que es troben a la platja.


Mecanismes d'avaluació:

Una vegada finalitzada l'activitat, la Diputació lliura una enquesta de valoració als professors i Xatrac en lliura una altra als monitors. L'equip educatiu es reuneix per valorar i avaluar els resultats de les enquestes sobre l'activitat realitzada pel que fa a l'organització, els continguts, la metodologia i els materials. S'obre una fitxa d'observacions en la qual es recullen els aspectes que cal millorar.


Observacions:

Cal que els alumnes portin calçat adequat per caminar per la platja, roba còmoda, gorra i crema solar.