Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació Empordanesa de música popular i tradicional

Avda. Perpinyà 82
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 609875972
Fax:
mini.stress.19@gmail.com
https://www.ministress.cat/
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Taller d'instruments i música tradicional del nostre país


Descripció breu:

Tallers per mostrar i donar a conèixer els instruments tradicionals del nostre país i la nostra música: orígens, evolució, recuperació, construcció, com es toquen, funció dins els grups tradicionals... per tal que els nens i joves els coneguin i normalitzar-ne la presència i l'ús.


Lloc o equipament:

Centre educatiu


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Àmbit geogràfic on s'ofereix l'activiat:

Alt Empordà: Si

Baix Empordà: Si

Garrotxa: No

Gironès: No

Pla de l'Estany: Si

Ripollès: No

La Selva: No


Preu/alumne per sessió original:

5 €

Número de sessions:

1

Preu/alumne amb subvenció aplicada per a la totalitat de sessions

2.75 €

Objectius:

Mostrar i donar a conèixer els instruments tradicionals del nostre país i la nostra música: orígens, evolució, recuperació, construcció, com es toquen, funció dins els grups tradicionals... per tal que els nens i joves els coneguin i normalitzar-ne la presència i l'ús.


Descripció de l'activitat:

Són tallers en els quals dos músics tradicionals hi portem diferents instruments tradicionals catalans i els expliquem a bastament: un a un, des de l'origen, com es fan, com es toquen, l'evolució, la recuperació... Els toquem perquè en coneguin el so i n'expliquem la tècnica d'interpretació. Els nens i nenes els podran tenir a les mans, observar-los bé i, fins i tot, tocar-ne algun.


Materials utilitzats:

Instruments tradicionals com la gralla, la tarota, el sac de gemecs, el flabiol, el tamborí, la viola de roda, l'acordió diatònic, el tabal... També hi haurà una projecció d'imatges i d'algun vídeo per reforçar-ne el coneixement.


Mecanismes d'avaluació:

Es pot avaluar amb una petita enquesta feta als alumnes en acabar i també mitjançant una avaluació del mestre de música i/o del director del centre.


Observacions:

Creiem que cal una sessió per classe o grup, però en un mateix centre es poden fer diverses sessions, ja que hi ha diverses classes del mateix nivell i edat. Si la direcció del centre ho creu oportú i té l'espai adequat, es poden agrupar diferents classes per fer una sessió totes juntes. Si ens hem de desplaçar a més de 20 km, potser caldria preveure els costos de desplaçament.