Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de la Bisbal d'Empordà

Plaça del Castell, 10
Bisbal d'Empordà, la - Baix Empordà
Telèfon: 972645500
Fax:
turisme@labisbal.cat
www.visitlabisbal.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Visita al castell palau de la Bisbal d'Empordà


Descripció breu:

Visita guiada al castell palau de la Bisbal d'Empordà, fent un recorregut per la societat, l'arquitectura, l'estructura del castell a l'edat mitjana. Descobrirem els secrets que ens amaga el castell palau i quina funció tenia a l'època.


Lloc o equipament:

Castell palau de la Bisbal d'Empordà.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

Durada aproximada de 70-90 minuts.


Preu/alumne original:

3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.9 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer l'origen del castell palau. 2. Identificar les diferents etapes de la història. 3. Conèixer els períodes de l'edat mitjana. 3. Identificar i conèixer les diferents parts d'un castell. 4. Entendre l'organització politicoeconòmica de l'edat mitjana basada en els feus: feudalisme. 5. Identificar i conèixer les desigualtats socials a l'edat mitjana: privilegiats i no privilegiats. 6. Conèixer l'edat mitjana a Catalunya. 7. Identificar i comparar dos estils artístics de l'època: el romànic i el gòtic. 8. Conèixer els costums a l'edat mitjana.


Descripció de l'activitat:

Desenvolupament: introducció de 5 minuts i visita amb les dinàmiques de 60-75 minuts aproximadament. Dinàmica 1: plaça del castell (piràmide de la societat). Dinàmica 2: estructura del castell i muralla (dibuix). Dinàmica 3: cavallerisses.  Dinàmica 4: estils arquitectònics. Competències bàsiques: dimensió històrica, dimensió geogràfica, dimensió cultural i artística.


Materials utilitzats:

Per fer les dinàmiques: pissarra magnètica amb imants de personatges de la societat medieval, imants d'aliments de l'edat mitjana i imants d'estils arquitectònics.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per als docents.


Observacions: