Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Una història de colors: el groc, el vermell i el blau


Descripció breu:

Explica la llegenda que fa molt i molt de temps el Museu es va quedar sense colors. I tres animals molt valents van ser els encarregats de buscar l'origen dels colors, però encara tenen molta feina per fer! Els ajudaríeu? Observant els quadres, ens acostarem a les històries de les pintures del Museu i ens fixarem en els colors de les imatges: pensarem en com ens fan sentir, relacionarem conceptes i descobrirem espais i formes. L'activitat consisteix en una visita comentada al Museu en forma de conte i una dinàmica a l'espai de taller.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 30 min.


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Estimular les habilitats d'observació i relació de conceptes a través de les obres. 2. Acostar-se al concepte de museu. 3. Conèixer els colors primaris i secundaris i experimentar de forma pràctica les barreges de colors. 4. Potenciar la imaginació i la creativitat, així com l'autonomia i la relació social amb el grup.


Descripció de l'activitat:

Una història de colors: el groc, el vermell, el blau. És una activitat específicament dissenyada per a alumnes d'educació infantil d'entre tres i cinc anys que busca motivar els infants en la identificació dels colors primaris per mitjà de l'observació de les obres d'art del Museu d'Art de Girona. En la primera meitat de l'activitat i a través d'estratègies de story telling, s'explica una història de ficció amb el Museu i els colors com a fil conductor. A través de l'ús de material de suport específic (titelles), els tres personatges: el drac Mag, la lleona Mona i l'àguila Pàl·lida, són els encarregats de trobar l'origen dels tres colors primaris i, amb aquests, poder-ne crear de nous per acabar de pintar tot el Museu. En la segona part corresponent al taller, els alumnes experimentaran de manera lliure la creació de nous colors a través de la seva pròpia experiència i crearan un treball individual i un altre de col·lectiu. Finalment, se'ls lliurarà una fotografia perquè se l'emportin.


Materials utilitzats:

Dossier per al professorat, titelles, pedres i pigments, pintura al tremp, pintura de dits i material de suport a l'activitat.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:

El grup podrà dur, si ho considera necessari, bates per a l'alumnat i podrà endur-se una fotografia de record del mural col·lectiu que es farà al taller.