Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Consell Comarcal del Pla De L'Estany

C/ CATALUNYA, 48
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972573550
Fax:
promocioeconomica@plaestany.cat
www.plaestany.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, gestionat pel CC Pla de l'Estany, romandrà tancat per manteniment i condicionament de l'espai fins a nou avís.

Títol:

A les coves, hi fem de caçadors i treballem la pell


Descripció breu:

Les coves de Serinyà van ser uns refugis molt utilitzats pels humans de la prehistòria. La visita a aquests espais ens permetrà conèixer-ne el mode de vida i els recursos que els proporcionava la natura. També s'experimentaran dues tècniques de cacera prehistòriques: el tir amb arc i el tir amb javelina i propulsor. A continuació s'explicarà com aprofitaven la pell dels animals i cada alumne farà un sarró amb les tècniques i eines prehistòriques.


Lloc o equipament:

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

Mig matí


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Apropar la prehistòria i el patrimoni arqueològic del territori. Reflexionar a l'entorn d'altres modes de vida diferents dels nostres mitjançant el passat. Erradicar la concepció arrelada a la nostra societat sobre la divisió de rols de gènere a la prehistòria.


Descripció de l'activitat:

La visita comença a la sala d'exposicions J. M. Corominas, on s'explica als alumnes com els arqueòlegs recuperen les restes dels jaciments i s'exposa una introducció al món de la prehistòria. Tot seguit es visiten dues coves i es parla del paisatge, la fauna, el mode vida dels humans i l'aprofitament dels recursos animals, vegetals i minerals. Com a caçadors, es practicaran dues tècniques de cacera prehistòriques: el tir amb arc i el tir amb javelina i propulsor. A continuació s'aprèn com treballaven la pell dels animals per poder utilitzar-la i cada alumne farà un sarró amb les tècniques i eines prehistòriques.


Materials utilitzats:

A la sala: materials corresponents a la nova exposició. A les coves: dossier amb imatges. Al taller de cacera: arc, fletxes, javelines, propulsors i diana en forma de cérvol. Al taller de treball de la pell: reproduccions d'objectes de pell, raspadors de sílex, retalls de cuir, punxons d'os, ganivets de sílex, cordill vegetal i pedres sorrenques.


Mecanismes d'avaluació:

El centre escolar avalua les activitats i l'equip mitjançant una enquesta, i l'equip pedagògic avalua el funcionament i el desenvolupament de les activitats mitjançant una enquesta i reunions periòdiques.


Observacions: