Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Desperta una obra d'art: taller de stop-motion


Descripció breu:

El Museu d'Art de Girona conserva una obra d'art única: la Biga de cruïlles. És una obra fascinant amb personatges que canten. Però: i si la poguéssim animar, fer que els personatges es belluguessin lliurement per la biga i construir una història original i divertida? En aquest taller de stop-motion aprendreu molt sobre art medieval fent servir el vostre mòbil per elaborar una història amb vídeo que segur que no oblidareu mai.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Fomentar la participació activa de l'alumnat i la creativitat per construir un relat original en equip. 2. Aprofundir en l'anàlisi d'una sola obra del Museu a través d'una mirada lenta i reflexiva. 3. Aplicar la tecnologia mòbil als projectes artístics i de creació.


Descripció de l'activitat:

L'activitat "Desperta una obra d'art: taller de stop-motion" encoratja els alumnes de 1r i 2n d'ESO a idear històries junts, usant la creativitat i les habilitats de treball en equip. El taller potencia la participació per obtenir un paper actiu en l'aprenentatge. El plantejament d'aquesta activitat consisteix a treballar primer el taller pràctic sense informació sobre l'obra i després veure l'obra original. La introducció de l'activitat s'articula a través de la participació total de l'alumnat per mitjà de preguntes obertes sobre l'edat mitjana. Posteriorment, comença el taller, que ocupa gairebé la totalitat del temps de l'activitat. En aquest moment i amb grups de treball reduïts, els alumnes pensen la seva història fent servir els personatges de la Biga de cruïlles del segle XII. Després, amb el seu mòbil i un trípode, es disposen a crear l'stop-motion per mitjà de moltes fotografies de petits moviments dels personatges i crear una història única.


Materials utilitzats:

Dossier per al professorat, reproducció d'obres del Museu, trípodes per a mòbils, suports de fusta, figures manipulables i material de suport a l'activitat.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:

Cal que els alumnes portin el mòbil amb l'aplicació Stop Motion Studio descarregada. El grup rebrà tots els vídeos generats a l'adreça de correu electrònic que el professor faciliti a l'equip educador.