Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677512
Fax: -
cinzia.azzini@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Un castell per a Gala


Descripció breu:

Visita al castell de Púbol basada en la descoberta dels diferents animals, fantàstics i màgics, que hi podem trobar. El fil conductor de la visita és un teatret a partir del qual anem descobrint els espais i els elements de les diferents sales.


Lloc o equipament:

La casa-museu Castell Gala Dalí de Púbol. Recorregut per les sales del castell: sala dels escuts, sala del piano, habitació i bany de Gala, habitació dels convidats, sala de vestits, "office" i menjador, taller, eixida, delme i jardí


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.15 h


Preu/alumne original:

3.92 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.42 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer Salvador Dalí, un dels artistes més importants de la història. Descobrir el castell d'una manera lúdica. Observar els elements del castell com a intervenció artística de Dalí. Diferenciar els espais del castell i conèixer-ne els usos. Reconèixer els animals dalinians a partir de l'observació. Identificar i descriure les formes, els colors i les textures dels animals que veiem durant la visita. Estimular la curiositat a partir de la descoberta dels animals i del castell en general.


Descripció de l'activitat:

Visita al castell de Púbol basada en la descoberta dels diferents animals, fantàstics i màgics, que hi podem trobar. El fil conductor de la visita és un teatret a partir del qual anem descobrint els espais i els elements de les diferents sales.


Materials utilitzats:

Un teatret amb diferents imatges i fotografies d'elements del castell. Recull de textos de l'artista. Làmines. *Al final de la visita es donarà al grup un equip d'activitat artística per completar l'experiència del museu a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres, l'enquesta de l'educador i l'avaluació de la responsable del Servei Educatiu a partir d'aquestes dues valoracions. Revisió periòdica de les propostes educatives i dels treballs dels educadors.


Observacions:

Aquesta visita està especialment pensada per als nens d'infantil com a primera aproximació a la vida i l'obra de Salvador Dalí, sobretot per als nens de P3 i P4. Tant la durada de la visita com les dimensions del castell i el fil conductor de la visita són molt apropiats per als nens d'infantil.