Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Anàlisi del paisatge natural i cultural del Baix Ter


Descripció breu:

Des del cim de Rocamaura s'albiren els tres àmbits que formen el paisatge del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Gaudirem d'una visió excepcional del Baix Empordà. Analitzarem la diversitat paisatgística del territori per conèixer la importància de conservar un indret únic. Prendrem consciència de la responsabilitat que tenim envers l'entorn. Coneixerem l'estreta relació entre el paisatge natural i la societat, i valorarem l'evolució d'aquest espai.


Lloc o equipament:

Massís del Montgrí. Itinerari des del salt de l'Euga fins a Rocamaura.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

4 hores


Preu/alumne original:

7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Identificar les unitats paisatgístiques, descrivint els elements naturals i humans. 2. Avaluar la dinàmica del paisatge: identificar el pas del temps i la història de la seva evolució. 3. Interpretar el paisatge: relacionar les unitats paisatgístiques i les activitats econòmiques. 4. Identificar problemàtiques ambientals i impactes de l'acció humana. 5. Valorar la necessitat de la conservació del paisatge: figures de protecció. El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. 6. Difondre el patrimoni natural i cultural.


Descripció de l'activitat:

Rebuda del grup a l'Estartit i presentació de l'activitat. Pujada fins al salt de l'Euga, on s'introdueix l'àmbit del Parc Natural i la diversitat d'ambients. Inici de l'ascens a Rocamaura, amb dues parades per explicar aspectes clau del Montgrí. Al cim s'analitzarà l'evolució del paisatge, començant per la formació de la plana, els assentaments humans, etapes de la història, paisatge cultural i model turístic de la Costa Brava, entre altres aspectes. Impactes de l'acció humana i problemàtiques ambientals. Projectes de restauració desenvolupats al territori. Posada en comú amb les preguntes del dossier de l'activitat.


Materials utilitzats:

S'envia el material previ per treballar a l'aula amb els alumnes. Es disposarà de taules d'orientació al cim de Rocamaura i de fotografies antigues. Es lliura un dossier per treballar-hi durant la sortida o posteriorment a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es comptarà també amb un sistema d'avaluació qualitatiu que permetrà obtenir una lectura dels impactes de l'activitat educativa vinculada al patrimoni per millorar el servei educatiu. Aquesta avaluació tindrà en compte l'opinió dels alumnes, dels docents i dels educadors.


Observacions:

Cal que els alumnes duguin roba i calçat còmodes per caminar. Desnivell de 225 m. En cas de previsió de pluja, cal ajornar l'activitat.
Preu mínim per grup equivalent a 15 alumnes