Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Suro de Catalunya

Placeta del Museu del Suro, s/n
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972307825
Fax: 972307825
servei.educatiu@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

A toc de corn


Descripció breu:

Entreu a la fàbrica Miquel, Vincke i Meyer a toc de corn! Ens espera l'encarregat o la triadora a punt per repartir la feina diària. Prepara't per viure una jornada de descoberta del món del suro en primera persona per entendre la difícil tasca de transformació del surotant artesanament com mecanitzadament.


Lloc o equipament:

Museu del Suro


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer el dia a dia d'una fàbrica al 1915: horaris, salaris, oficis, costums, indumentària. Entendre la tasca de cada artesanat i com es fa el procés de fabricació dels taps, des de la pela fins a l'expedició. Entendre què va suposar la revolució industrial per a la societat. Augmentar i enriquir el vocabulari.


Descripció de l'activitat:

El contramestre o la triadora rebran els participants, els donaran les ordres especifiques i la roba adeqüada (CM CS) i elsexplicaran quina tasca hauran de dur a terme. Així viuran en primera persona com era un jornal a la fàbrica. En el cas d'ESO es farà un debat final amb els temes més destacats i que generen més controvèrsia: les dones a la fàbrica, el treball infantil, les condicions laborals, afectació mediambiental.


Materials utilitzats:

Roba d'època per a 100 participants, elements propis de l'exposició, fitxes d'artesanats, cadires, eines artesanes, carracs, llesques, taps, cistells, coves, diaris d'època, llibres per fascicles, etc.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de les activitats s'entrega una enquesta als educadors/es, als docents i als participants que permet copsar la satisfacció i l'avaluació de les activitats que han fet.


Observacions: