Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Descobrir el Museu dels Sants


Descripció breu:

Visita guiada a través de les diferents sales que formen l'exposició permanent del Museu dels Sants. A través d'aquest recorregut es pot veure el procés de creació de la imatgeria religiosa en un taller. L'activitat ens proposa l'entrada a un taller en actiu on podem veure els artesans treballant. Descobrim un ofici antic, especialitzat, que ha resistit el pas dels segles i que encara manté la seva singularitat.


Lloc o equipament:

Museu dels Sants.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 hora.


Preu/alumne original:

3.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.05 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer un espai emblemàtic de la ciutat d'Olot. 2. Conèixer una indústria artesana que té més de cent anys d'existència. 3. Conèixer les diferents tècniques artesanals de manufactura de les imatges religioses. 4. Descobrir una de les cases que forma part de la història de la ciutat, els espais de la casa de Marian Vayreda, espais de creació literària i plàstica, el fons d'art i el taller de sants.


Descripció de l'activitat:

Visita guiada a través de les diferents sales que formen l'exposició permanent del Museu dels Sants. A través d'aquest recorregut es pot veure el procés de creació de la imatgeria religiosa en un taller. El valor afegit de la visita és la possibilitat d'accedir a l'interior d'un taller de sants en actiu, on es pot veure els artesans desenvolupant la seva activitat professional en el seu lloc de treball. Al llarg de la visita també es pot visitar la casa de Marian Vayreda, espai on va viure i on va crear gran part de la seva obra. A través d'aquesta visita es proposa la descoberta d'un ofici singular, el treball artesanal i especialitzat que es fa en un taller de sants. Observem les diferents fases de producció d'una escultura seriada, podem veure l'emmotllatge, el retoc, la pintura... Ens endinsem en un espai que té mes de cent vint anys i on es fa la mateixa tasca. El Museu amaga secrets i curiositats que anirem descobrint al llarg de la visita.


Materials utilitzats:

Audiovisual de contextualització històrica i social dels tallers de sants a la ciutat d'Olot. L'audiovisual també ens mostra el procés de producció de les escultures, materials utilitzats...


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat i de l'educadora que fa la visita.


Observacions:

La ràtio és de 20-25 alumnes per educador/a. La visita té una durada determinada i es tracta d'un itinerari escollit amb molta cura perquè s'adapti a l'edat dels alumnes i als continguts que volem donar-los.