Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Parlem de grecs, romans, monjos i soldats


Descripció breu:

Si voleu saber com vivien, què menjaven, a què es dedicaven els grecs, romans, monjos i soldats a Roses, només heu de descobrir els objectes amagats que han perdut alguns personatges de l'època i ells us ho explicaran.


Lloc o equipament:

Espai Cultural La Ciutadella


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

3.8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Aprendre com vivien els grecs, romans, monjos i soldats que habitaven antigament l'espai de la Ciutadella; descobrir a què es dedicaven i quins objectes utilitzaven, en cada període de la història d'aquest indret.


Descripció de l'activitat:

A través de quatre capses carregades d'objectes i materials diversos que descriuen els quatre grans períodes de la Ciutadella i amb l'ajut d'un personatge virtual de l'època que ens proposa un enigma per resoldre, descobrim els elements quotidians que s'utilitzaven en cada període i que actualment, en alguns casos, encara són vigents.


Materials utilitzats:

4 capses de fusta, iPads, balances romanes, gerra per mesurar líquids, plat de ceràmica, pedra foguera, tros de bala de canó, ampolleta de perfum, llàntia romana, àmfora, factura grega de plom, dracma grec, cereals i llavors diversos, diferents làmines explicatives.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat i per a l'educadora que fa la visita.


Observacions:

És una visita molt indicada per a alumnes de primària; està pensada per a cicle mitjà i superior però adaptant el discurs pot incloure també el cicle inicial, ja que parlem d'una visita molt visual, interactiva i participativa.