Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Ancorats a la barca


Descripció breu:

Sabeu com es pesca al port de Roses? En aquesta activitat descobrirem com és el dia a dia d'un pescador entrant en una barca d'arrossegament i visitant els espais de la cuina i de la sala de motors. A més, manejarem les eines i els estris que s'utilitzen per pescar. Aprendrem com es ven el peix a la subhasta i com finalment arriba a la peixateria.


Lloc o equipament:

El port pesquer de Roses


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1.30 hores


Preu/alumne original:

3.8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Experimentar com treballen els pescadors en una barca d'arrossegament. Aquesta activitat es desenvolupa en una barca que, una vegada jubilat el patró, ha estat cedida a l'Ajuntament perquè la puguin utilitzar els serveis educatius. A partir de diferents espais, com són la cuina i la sala de motors, es pot descobrir el dia a dia d'aquest ofici, i a més es poden manipular les diferents eines i instruments que hi ha a disposició dels visitants. Seguidament, davant del moll de la llotja, fem un simulacre de la subhasta per comprendre quin és el procediment de venda del peix.


Descripció de l'activitat:

La visita al port es planteja com una proposta interactiva i participativa. Prenent com a eix la barca d'arrossegament, podrem accedir als diferents espais de què consta i experimentar, amb els instruments i eines que s'hi utilitzen, com es viu i es treballa un dia de pesca. L'activitat es complementa escenificant la subhasta, de manera que els alumnes puguin comprendre el funcionament de la venda i la comercialització posterior en tots els seus aspectes.


Materials utilitzats:

Els mateixos espais del port pesquer i la barca d'arrossegament. Estris i eines dels pescadors.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat i de l'educadora que fa la visita.


Observacions: