Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Empordà Caterva

C/Migdia, 9
Bellcaire d'Empordà - Baix Empordà
Telèfon: 972775976
Fax:
reservesempuriesgencat.cat
http://www.macempuries.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Empúries: taller de jocs romans


Descripció breu:

Activitat lúdica de descoberta del món dels jocs romans, en el qual coneixerem la importància que el fet de jugar tenia en la societat antiga i el ric i variat univers lúdic romà, tot posant en pràctica alguns d'aquests jocs d'herència clàssica.


Lloc o equipament:

Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

1.45 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Comprendre i valorar el patrimoni cultural. Descobrir una de les grans etapes de la història de la humanitat. Identificar les aportacions culturals i socials que hem heretat de grecs i romans. Valorar i comprendre la importància del patrimoni immaterial. Conèixer la importància que el joc tenia en les societats antigues, i en especial en la societat romana. Descobrir la riquesa de l'univers lúdic romà. Reconèixer el joc com a element sociocultural. Experimentar el plaer i la satisfacció pròpia del joc i participar-hi de forma col·lectiva.


Descripció de l'activitat:

Aquesta activitat està orientada a descobrir el món dels jocs romans i la importància que el joc tenia en la societat i la cultura romanes. L'acte de jugar és innat en l'ésser humà, i com a tal s'ha practicat en totes les societats des de temps remots. En la societat romana, especialment propensa al gaudi del joc com a entreteniment, hi havia una àmplia gamma de jocs i joguines per a totes les edats i gustos. En aquest taller els alumnes practicaran alguns jocs d'herència romana, tot comprovant que la forma de divertir-se de fa dos mil anys s'assembla prou a la d'avui.


Materials utilitzats:

Tot el material necessari per desenvolupar els jocs (més de vint-i-cinc possibilitats de jocs) i reproduccions de joguines i objectes arqueològics relacionats amb el joc per explicar els continguts de l'activitat.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació d'aquesta activitat té diverses vessants: d'una banda, els alumnes fan un balanç final de com ha anat el taller amb l'educador; d'altra banda, es proporciona als docents una enquesta de satisfacció que valora diversos aspectes conceptuals, competencials i didàctics de l'activitat. Els educadors, al seu torn, valoren el funcionament i dinàmica de cada grup.


Observacions:

El grup mínim per fer aquesta activitat és de vint alumnes.