Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries

Sant Francesc, 5-7
Castelló d'Empúries - Alt Empordà
Telèfon: 972250512
Fax: 972158149
direccio@ecomuseu-farinera.org
www.ecomuseu-farinera.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El pa, de l'obrador a la taula


Descripció breu:

El taller "El pa, de l'obrador a la taula" permet als alumnes conèixer els ingredients bàsics del pa, el procés d'elaboració i les varietats. Els alumnes s'enduen un pa elaborat per ells mateixos.


Lloc o equipament:

Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h


Preu/alumne original:

3.7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer els ingredients bàsics del pa, el procés d'elaboració i les varietats i fer pa, tenint en compte que el pa és un element bàsic en l'alimentació present a totes les taules i comú en moltes cultures.


Descripció de l'activitat:

Taller monitoritzat d'una hora de durada i adreçat a un màxim de 25 alumnes. El taller s'estructura en quatre parts: els alumnes aprenen i manipulen els ingredients amb què es fa el pa; reben una porció de pasta de pa i n'elaboren un que posen a coure al forn; es mira un vídeo sobre el procés d'elaboració, descripció i observació de les diferents varietats de pa, de les quals s'identifica l'origen remarcant que el pa és un aliment bàsic, present en moltes cultures. Un cop cuit el pa, es posa en una bossa de paper. Els pans elaborats es lliuren a les escoles per tal que segueixin treballant-hi a l'aula. Al final de l'activitat es destinen uns minuts a revisar els conceptes apresos amb els alumnes i a avaluar-la.


Materials utilitzats:

Barret de flequer de paper; blat, farina, aigua, sal, llevat i massa mare. Vídeo "Com es fa el pa?", diverses varietats de pa (pa de pagès, barra, llonguet, panet de Viena, baguet, xapata, de motllo, integral, sense sal, etc.), diversos tipus d'espàtules per treballar el pa, bosses de paper, forn per a baguets EKTO per coure el pa. 5 tauletes Samsung A6 per revisar els conceptes apresos.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta de satisfacció realitzada al professorat i valoració de la satisfacció entre els alumnes participants.


Observacions:

Horari flexible per a grups, amb concertació prèvia.