Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Una cova prehistòrica al Montgrí! El Cau del Duc


Descripció breu:

Anirem als indrets que havien trepitjat els nostres primers avantpassats al Montgrí, tres-cents mil anys enrere. Visitarem el Cau del Duc, un jaciment prehistòric excepcional on les investigacions i la recerca ens permeten donar a conèixer la vida dels humans que van habitar aquest territori durant el paleolític. L'activitat té com a eix central la difusió del patrimoni arqueològic de la prehistòria de la comarca del Baix Empordà.


Lloc o equipament:

El Cau del Duc del massís del Montgrí.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

3 hores.


Preu/alumne original:

6.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Reconèixer els trets naturals principals del massís del Montgrí i la plana del Baix Ter. 2. Entendre l'ésser humà com a transformador del medi. 3. Deduir com era la vida a la prehistòria i el lligam de l'ésser humà amb l'entorn a partir de les eines que es presentaran al taller. 4. Manipular materials extrets de la natura amb els quals es feien les eines prehistòriques: còdols de riu, bolets d'esca per fer foc, etc.


Descripció de l'activitat:

Rebuda al Museu de la Mediterrània per fer la presentació i una breu introducció. Des del peu del Montgrí, pujada al Cau del Duc, on s'explicarà la vida dels prehistòrics i del seu entorn. Tornada al Museu.


Materials utilitzats:

Es lliura un dossier per treballar durant la sortida o després a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. També hi haurà un sistema d'avaluació qualitatiu que permetrà obtenir una lectura dels impactes de l'activitat educativa vinculada al patrimoni per millorar el servei educatiu. Aquesta avaluació tindrà en compte l'opinió dels alumnes, els docents i els educadors.


Observacions:

El desnivell és de 250 m, i presenta certa dificultat si el grup no està acostumat a caminar. L'alumne/a ha de portar calçat i roba còmodes per caminar, aigua i esmorzar. L'alumne/a ha de dur un suport i un llapis per omplir el dossier.
El preu mínim per grup és l'equivalent a quinze alumnes.