Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Lloret de Mar

Plaça de la Vila, 1
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 972349573
Fax: x
patrimonicultural@lloret.cat
patrimoni.lloret.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La màgia del museu


Descripció breu:

Al Museu del Mar ha arribat un llibre màgic. Un llibre que busca contes oblidats i que quan en troba un, s'il·lumina. Amb aquesta premissa, el grup es mourà pel museu buscant contes. S'explicaran tres contes relacionats amb la navegació de cabotatge, el mascaró de proa de la Maria Parés i l'origen del Ball de Plaça. S'acompanyaran els contes amb efectes de màgia que, de ben segur, deixaran els petits bocabadats.


Lloc o equipament:

Museu del Mar


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Difondre el patrimoni artístic i natural del poble de Lloret. Conèixer les tradicions de la Festa Major de Santa Cristina. Adquirir habilitats per conduir el propi aprenentatge. Respectar i defensar el patrimoni cultural, historicoartístic i mediambiental.


Descripció de l'activitat:

L'activitat s'estructura en tres parts: a la primera, el llibre condueix els nens fins a la primera planta. La guia els explicarà el conte "L'Agustí i el desig del dia de Nadal", i farem neu màgica per acompanyar l'explicació del conte. A la segona, el llibre condueix els nens fins la segona planta. La guia els explicarà el conte "El regal del capità", i farem màgia amb un ventall que es trenca. A la tercera part, el llibre condueix els nens fins a la tercera planta. La guia els explicarà el conte "El pirata que no volia estimar", i farem desaparèixer objectes en una caixa màgica.


Materials utilitzats:

Dossier per al professorat, llibre amb aspecte antic que s'il·lumina en obrir-lo, objectes de màgia: neu, ventall que es trenca, caixa màgica, dit màgic, etc. I disfressa de mag.


Mecanismes d'avaluació:

Reconèixer algunes de les característiques i de les possibilitats d'utilització plàstica dels elements presents en l'entorn cultural i artístic. Expressar de forma senzilla i compartir amb els companys el que suggereix una experiència artística, individual o col·lectiva. Mostrar respecte en el treball cooperatiu a l'hora de participar en projectes artístics col·lectius.


Observacions: