Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Privada Pascual i Prats

C/ Albereda, 3-5 àtic
Girona - Gironès
Telèfon: 972208800
Fax:
museuhistoria@guixols.cat
https://museu.guixols.cat/educatives/index.php
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Bot a mar!


Descripció breu:

Visita a la caseta de salvament de nàufrags, situada al promontori dels Guíxols, un bell entorn amb una marcada visió marítima, habitat i usat des de l'antiguitat. La peça més rellevant és el bot de salvament Miquel de Bohera, una eina de rescat amb una tripulació de voluntaris. Visita al niu de metralladores, que va servir de defensa de la ciutat durant la Guerra Civil. Per als alumnes de primària, en finalitzar l'activitat, es farà el joc de pistes «Fem de detectius al Fortim?». Per als alumnes de secundària, s'ha preparat l'exercici «Prenent riscos».


Lloc o equipament:

Caseta de salvament de nàufrags, promontori dels Guíxols i niu de metralladores.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

90 minuts


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Afavorir el coneixement, la valoració, el respecte i la conservació del patrimoni cultural. 2. Incentivar que els alumnes prenguin part activa en l'activitat. 3. Afavorir la reflexió sobre problemes o fets actuals a través del coneixement i la reflexió sobre el passat. 4. Conèixer les diferents tipologies de vaixells i la dels bots de salvament. 5. Conèixer el funcionament d'algunes entitats a través del voluntariat. 6. Apoderar els alumnes a fi que tinguin autonomia per reconèixer els riscos a l'aigua. 7. Distingir entre riscos i conductes perilloses.


Descripció de l'activitat:

Visita a la caseta de salvament de nàufrags, situada al promontori dels Guíxols, un bell entorn amb una marcada visió marítima, habitat i usat des de l'antiguitat. El museu, antiga seu de l'estació de salvament de nàufrags de la ciutat, parla d'històries d'esforç, de valor, d'homes que lluitaven per la vida d'altres amb mitjans que no diferien dels que tenien les persones que els necessitaven: mariners per mariners. A més d'altres peces rellevants, s'hi pot veure el bot de salvament Miquel de Bohera. Visita al niu de metralladores de la Guerra Civil espanyola, des d'on es té una visió dominant del port i de la platja. Sant Feliu va ser una de les ciutats més bombardejades en aquesta època i el niu de metralladores era molt important per a la seva defensa. Per als alumnes de primària, en finalitzar l'activitat, es farà el joc de pistes «Fem de detectius al Fortim?». Per als alumnes de secundària s'ha preparat l'exercici «Prenent riscos».


Materials utilitzats:

Embarcació i col·lecció d'objectes de l'estació de salvament de nàufrags, audiovisual, entorn del promontori dels Guíxols (poblat iber, Fortim, port medieval, niu de metralladores), objectes i làmines del joc de pistes, alguns objectes originals i làmines per introduir el debat a l'exercici «Prenent riscos».


Mecanismes d'avaluació:

Després de l'activitat es lliura una enquesta als participants perquè en facin una valoració. També es té en compte la valoració de l'educador/a que monitora l'activitat.


Observacions: