Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La fantàstica història de l'Atrapasons. Visita teatralitzada


Descripció breu:

Petits exploradors! De la mà d'un personatge molt peculiar, l'Atrapasons, descobrirem la Mediterrània d'una manera ben divertida i participativa. A través de contes, música i sorpreses, ajudarem l'Atrapasons en la cerca de la brúixola perduda i ens endinsarem en un mar d'emocions. Us apunteu a aquest viatge mediterrani?


Lloc o equipament:

Exposició permanent del Museu de la Mediterrània


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora


Preu/alumne original:

7.25 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.75 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Visitar l'exposició permanent del Museu d'una manera lúdica i participativa; 2. Conèixer la Mediterrània més enllà del mar, com un element que forma part de nosaltres; 3. Despertar els sentits de la vista, l'oïda i l'olfacte flairant olors i escoltant sons de la natura i diversos instruments; 4. Aprendre a escoltar i participar en les activitats de manera ordenada; 5. Promoure un discurs de respecte i de diàleg entre les persones i els pobles de la Mediterrània; 6. Mostrar la riquesa de la diversitat cultural.


Descripció de l'activitat:

Ens sorprèn un personatge a l'inici de la visita teatralitzada, que es presenta com l'Atrapasons. Es tracta d'un viatger mediterrani que navega tot col·leccionant sons d'arreu i que ens explica el seu vestuari multicultural. De tant viatjar, ha perdut la brúixola en una tempesta i ens demana ajuda per trobar-ne les peces mentre ens descobreix la Mediterrània visitant el Museu. Es visiten les sales de manera engrescadora i participativa, amb l'objectiu de mostrar l'extraordinària diversitat natural i cultural de l'espai mediterrani. A través dels sentits escoltarem els sons i les músiques, flairarem les aromes i tocarem la història.


Materials utilitzats:

El material propi de les sales expositives del Museu, els objectes que duu el personatge i els que utilitza durant la visita.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua al llarg de tota l'activitat, amb l'observació de l'actitud dels alumnes. Sistema d'avaluació qualitatiu que permeti interpretar els impactes de l'activitat educativa vinculada al patrimoni per tal de millorar el servei educatiu. Aquesta avaluació tindrà en compte l'opinió dels alumnes, dels docents i dels educadors.


Observacions:

L'activitat la duu a terme una companyia de teatre professional. Preu mínim per grup equivalent a 21 participants per funció.
Preu mínim per grup equivalent a 22 alumnes