Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Privada Carl Faust

Passeig de Carles Faust, 9
Blanes - Selva
Telèfon: 972330826
Fax: 972330826
marimurtra.divulgacio@gmail.com
www.marimurtra.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Les plantes medicinals de casa nostra


Descripció breu:

L'activitat es proposa donar a conèixer l'existència de l'etnobotànica, remarcar la importància de les plantes medicinals en general i fer conèixer quines propietats medicinals té cadascuna. Els alumnes aprendran a indentificar les plantes més comunes a partir de les seves característiques (olor, mida, forma...) i les seves propietats remeieres en una activitat basada en el joc, mitjançant una gimcana amb una sorpresa final.


Lloc o equipament:

Jardí botànic Marimurtra.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora i trenta minuts.


Preu/alumne original:

7.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Reconèixer i identificar una sèrie de plantes medicinals que cal trobar al jardí botànic; 2. Apropar als alumnes les característiques d'aquestes plantes medicinals perquè sàpiguen identificar-les; 3. Donar valor a l'etnobotànica i remarcar la importància de les plantes medicinals per a la salut dels humans; 4. Promoure la companyonia i el treball en grup; 5. Compartir la informació rebuda, saber-la posar en pràctica i arribar a unes conclusions que serveixin als alumnes per identificar plantes medicinals molt comunes a casa nostra.


Descripció de l'activitat:

L'activitat consisteix a descobrir el món de les plantes medicinals d'una manera divertida. Els alumnes, dividits en grups, faran una gimcana per trobar diferents plantes medicinals repartides pel jardí botànic. Sota la supervisió d'un/a guia i amb l'ajut d'un mapa, hauran d'aconseguir trobar i identificar les plantes medicinals que els demanin. A més, cada alumne/a disposarà d'un quadern botànic on constaran les plantes medicinals que ha d'identificar, i al llarg del recorregut utilitzarà el quadern per fer les anotacions oportunes. L'objectiu final és completar un receptari de plantes medicinals.


Materials utilitzats:

Com a recurs tècnic, s'utilitza un mapa del jardí botànic amb la localització aproximada de les plantes medicinals, que cal trobar i identificar. Com a recurs pedagògic, s'utilitza un quadern botànic de plantes medicinals, especialment dissenyat per realitzar aquesta activitat, on cada planta medicinal té una fitxa botànica amb totes les seves característiques.


Mecanismes d'avaluació:

En finalitzar l'activitat, s'entregarà un qüestionari al professor/a acompanyant perquè avaluï l'activitat realitzada quant a contingut, dinàmica, qualitat dels recursos pedagògics i aptituds de la persona que fa de guia.


Observacions: