Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació Atzagaia

C/ Pau Casals, núm. 9
Bisbal d'Empordà, la - Baix Empordà
Telèfon: 628819820
Fax: -
atzagaia@gmail.com
www.atzagaia.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Portem la prehistòria! Seguim rastres i cacem


Descripció breu:

Mitjançant recursos visuals, materials i manipulatius, introduirem els participants en la cronologia prehistòrica: gènere de vida, paisatge, fauna, eines... A l'espai de rastres, descobrirem els animals que convivien amb els humans de la prehistòria a través d'un joc. A l'espai de cacera, practicarem amb diferents mètodes: tir amb javelina i propulsor, i tir amb arc i fletxes.


Lloc o equipament:

Centre escolar.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

Mitja jornada.


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Acostar la prehistòria als infants. 2. Reconèixer la fauna del passat. 3. Experimentar amb recursos naturals i materials propis del període.


Descripció de l'activitat:

L'activitat es duu a terme en tres espais temàtics. A l'espai de prehistòria, utilitzant imatges i reproduccions d'objectes prehistòrics, descobrirem el gènere de vida dels humans i com aprofitaven els recursos minerals, vegetals i animals. A l'espai de rastres, a través d'un joc, reconeixerem els rastres de diferents animals i ens farem un penjoll amb la petjada del nostre clan. A l'espai de cacera, coneixerem les tècniques de cacera prehistòriques i practicarem amb la javelina i el propulsor, i l'arc i les fletxes.


Materials utilitzats:

Per a l'espai de prehistòria: imatges, reproduccions de cranis humans, d'eines de la prehistòria (paleolític i neolític), recipients de ceràmica, cistells, pells, banyes de cérvol... Per a l'espai de rastres: reproduccions de petjades i rastres de diferents animals, banyes, ossos, pells, suports de fusta per fer un penjoll, tampons de petjades i cordill. Per a l'espai de cacera: imatges d'animals, dianes, arcs i fletxes, propulsors i javelines.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes del mateix programa Indika i sistema d'avaluació interna mitjançant enquestes al professorat i reunions de l'equip.


Observacions:

Mínim, 25 participants.