Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Ullastret

Afores, s/n. Puig de Sant Andreu
Ullastret - Baix Empordà
Telèfon: 972179058
Fax: 972179246
macullastret.cultura@gencat.cat
www.macullastret.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Coneix Ullastret amb la Indiketa


Descripció breu:

La Indiketa és una antiga habitant d'Ullastret que va viure a la ciutat ara fa uns 2.300 anys. Durant la visita, la Indiketa explica com era la seva vida quotidiana quan Ullastret era una de les ciutats ibèriques més importants de Catalunya. Aquesta singular visita permet que els alumnes descobreixin com era la vida a la ciutat ibèrica més gran i important fins ara descoberta a Catalunya.


Lloc o equipament:

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Ullastret


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4.1 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.6 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Sensibilitzar-se envers la conservació i la recuperació del patrimoni. Descobrir una de les grans etapes de la història de la humanitat i la seva herència cultural. Desvetllar l'interès per conèixer i comprendre la nostra història. Valorar la consciència de pertinença a un entorn social i cultural. Descobrir la cultura i la societat ibèriques i els seus trets principals.


Descripció de l'activitat:

La Indiketa és una antiga habitant d'Ullastret que va viure a la ciutat ara fa uns 2.300 anys. Durant la visita, la Indiketa explica com era la serva vida quotidiana quan Ullastret era una de les ciutats ibèriques més importants de Catalunya. La visita al conjunt d'Ullastret permet descobrir com era la vida en un poblat ibèric, amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement d'aquesta cultura mitjançant l'observació i l'anàlisi de les restes visibles al jaciment, considerat la ciutat ibèrica més gran i important de Catalunya.


Materials utilitzats:

No s'utilitzen materials didàctics en aquesta activitat.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat els responsables del grup omplen el formulari on avaluen aspectes del funcionament de l'activitat.


Observacions:

Aquesta activitat té un mínim de 20 participants.