Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Consell Comarcal del Pla De L'Estany

C/ CATALUNYA, 48
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972573550
Fax:
promocioeconomica@plaestany.cat
www.plaestany.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, gestionat pel CC Pla de l'Estany, romandrà tancat per manteniment i condicionament de l'espai fins a nou avís.

Títol:

A les coves, hi fem d'arqueòlegs


Descripció breu:

La visita a les coves de Serinyà permet visitar jaciments arqueològics on s'han recuperat restes d'ara fa més de 200.000 anys, que ens permeten saber com era la vida dels humans que les van ocupar gràcies als treballs de recerca arqueològica. Al taller «Fem d'arqueòlegs» posarem en pràctica el mètode d'excavació en un jaciment simulat que conté tres nivells arqueològics diferents. Els alumnes, en petits equips, hauran d'excavar i documentar les restes al mateix temps que estudien i analitzen les troballes.


Lloc o equipament:

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

Mig matí


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer el període del paleolític mitjançant jaciments del territori. Aprendre a valorar i respectar el patrimoni pel valor cultural i com a font de coneixement. Apropar a l'alumnat el mètode arqueològic i l'estudi científic de les restes. Desenvolupar coneixements relacionats amb l'espai (orientació, eixos, coordenades) i les mesures (escales, conversions).


Descripció de l'activitat:

L'audiovisual d'introducció explica com es van formar les coves i reconstrueix les ocupacions humanes, la fauna i el paisatge del territori. A la sala J. M. Corominas, mitjançant la reproducció del sòl d'una cova, s'introdueixen els conceptes de sedimentació i estratigrafia. Tot seguit es visitaran tres jaciments arqueològics on, a partir de les restes recuperades, parlarem de les ocupacions d'homes de Neandertal i de l'Homo sapiens, de la fauna, del paisatge i dels recursos utilitzats pels humans. Aquesta activitat es desenvolupa en un jaciment simulat de tres nivells arqueològics, on els alumnes han d'excavar i documentar les restes seguint el mètode d'excavació. Simultàniament, a l'espai del laboratori s'estudien i analitzen les troballes.


Materials utilitzats:

Audiovisual. A la sala: materials corresponents a la nova exposició. A la visita: dossier amb imatges i materials d'excavació. Al taller d'arqueòlegs: jaciment simulat, material del jaciment (ossos, eines de sílex i quars, ornamentacions, banyes d'animals, etc.), cubells, garbells, pinzells, recollidors, cintes mètriques i quaderns d'excavació.


Mecanismes d'avaluació:

El centre escolar avalua les activitats i l'equip mitjançant una enquesta i l'equip pedagògic avalua el funcionament i desenvolupament de les activitats mitjançant una enquesta i reunions periòdiques.


Observacions: