Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Rafael Masó

C/ Ballesteries, 29
Girona - Gironès
Telèfon: 972413989
Fax: 972413989
info@rafaelmaso.org
www.rafaelmaso.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La casa on visc


Descripció breu:

La casa on visc proposa una visita educativa a la Casa Masó, llar familiar de l'arquitecte. Va ser ell qui la va remodelar i decorar pensant en la seva extensa família. No s'hi va deixar cap detall. Així podreu conèixer qui eren els Masó i com vivien. Comencem?


Lloc o equipament:

Casa Masó, seu de la Fundació Rafael Masó.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

90 minuts.


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Presentar la figura de Rafael Masó com a persona i com a professional. 2. Incidir en la relació amb la seva família, des de la vida quotidiana a partir de la casa que va construir i on va viure. 3. Donar a conèixer les diferents facetes de l'ofici d'arquitecte: disseny d'interiors, mobles, vitralls, i la seva relació amb els artesans amb qui va treballar.


Descripció de l'activitat:

L'eix d'aquesta proposta educativa és l'anàlisi de l'habitatge i la convivència amb la família. La satisfacció de les necessitats bàsiques, alimentació, higiene, descans, treball, lleure, etc. en la perspectiva del temps. Es tracta de descobrir les diferents estances de la casa i comparar-les amb les cases d'avui, i convertir la visita en quelcom més personal i proper. La visita es complementa amb el coneixement d'altres cases al centre de Girona, molt properes i dissenyades per Rafel Masó. Aquesta activitat a l'exterior, la condueixen els docents responsables del grup amb el suport del material didàctic preparat per a aquest fi per part de l'equip educatiu de la casa.


Materials utilitzats:

Plànols de la casa, fotografies antigues de l'època de Rafael Masó, dels interiors de la casa i joc de pistes per a la ruta al carrer. Mostra de materials de construcció utilitzats a la casa. Vídeo adaptat als alumnes per endinsar els nois i noies en el coneixement de la casa.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per respondre al final de la visita, elaborada per la Fundació Rafael Masó. Enquesta enviada als docents participants per part d'Indika Conversa amb els docents participants al final de l'activitat per copsar-ne la impressió.


Observacions:

L'aforament de la Casa Masó és limitat i la visita s'ha d'estructurar en grups de màxim quinze alumnes, que s'intercanvien en dues sessions complementàries. L'activitat a l'exterior és conduïda pels mateixos docents responsables amb material i assessorament de l'equip educatiu de la Casa Masó.