Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Històries d'en Milfulles


Descripció breu:

En Milfulles és l'arbre més gran de la Ciutadella, ell ha vist tota la gent que hi ha viscut. El seu llibre ens explicarà els secrets de tota aquesta gent. Ens disfressarem d'ibers, de grecs i de romans per passar per la passarel·la de la història.


Lloc o equipament:

Espai Cultural La Ciutadella


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

3.8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Aprendre com vivien els ibers, grecs i romans que habitaven en aquest espai, quins objectes utilitzaven, i quins encara utilitzem avui en dia.


Descripció de l'activitat:

Aquesta activitat s'inicia amb el relat d'un conte que fa un arbre màgic, en Milfulles, que és l'arbre més gran de la Ciutadella. Li agrada parlar de la gent que ha vist passar per aquest indret i així aprendrem com vivien els antics habitants de Roses. Ens disfressarem amb tres elements característics: un element que utilitzaven els ibers, un altre que utilitzaven els grecs i un altre, els romans, i passarem per la passarel·la de la història, visualitzarem la cronologia d'aquestes civilitzacions i descobrirem les coses que utilitzaven. Gravarem els alumnes disfressats mentre desfilen per la passarel·la de la història i en farem un videomuntatge que posteriorment s'enviarà a l'escola.


Materials utilitzats:

Un llibre interactiu amb làmines i objectes característics de cada època treballada. Disfresses que consten d'un escut per als ibers; una túnica per als grecs i un casc per als romans. UniPad per fer la gravació del pas per la passarel·la de la història.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat. Avaluació a través del mateix conte. Un cop visualitzades les pàgines del conte, ensenyem aquells objectes dels quals hem parlat, de manera que els alumnes els puguin manipular i puguem comprovar si han assolit els objectius de l'activitat.


Observacions:

És una visita molt indicada per a alumnes d'infantil, ja que l'espai que s'utilitza dins del jaciment està acotat a les restes visibles del barri hel·lenístic i la baixa romanitat. També és una visita que utilitza un element característic de la Ciutadella, un enorme pollancre centenari, personatge que el conte reprodueix.