Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Suro de Catalunya

Placeta del Museu del Suro, s/n
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972307825
Fax: 972307825
servei.educatiu@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Ninets de suro


Descripció breu:

Veniu a conèixer la Fina Rebaixina. Ens explicarà qui eren els principals artesans del suro i ens ajudarà a crear un titella que ens podrem emportar a casa.


Lloc o equipament:

Museu del Suro


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Valorar la dificultat de crear un tap de suro. Entendre la importància del reciclatge. Conèixer les característiques d'un formícid propi de la biodiversitat de la sureda. Experimentar amb les possibilitats expressives del suro. Augmentar i enriquir el vocabulari.


Descripció de l'activitat:

A través del conte de la Fina Rebaixina, els participants aniran descobrint la difícil tasca dels artesans que feien taps, en valoraran la gran habilitat i entenedran la importància del reciclatge per crear productes nous. Tot seguit, utilitzant aglomerat o pape creat a partir de residus de suro, faran un ninet amb la forma del formícid, que podran emportar-se a casa.


Materials utilitzats:

Conte de la formiga Rebaixina, materials propis de l'exposició, aglomerat, plantilles de formigues, ceres, tisores, palets de fusta i silicona.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de les activitats s'entrega una enquesta als educadors/es, als docents i als participants que permet copsar la satisfacció i l'avaluació de les activitats que han fet.


Observacions: