Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament d'Arbúcies - Museu Etnològic del Montseny

Plaça 1 d'octubre, s/n
Arbúcies - Selva
Telèfon: 972860908
Fax: 972860983
memga@arbucies.org
www.museuetnologicmontseny.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El joc tradicional


Descripció breu:

Els jocs i les joguines d'avui són sovint sofisticats i cars, però no són imprescindibles per passar una bona estona: ganes de passar-ho bé i imaginació fan que qualsevol objecte esdevingui una joguina preuada. El taller del joc tradicional ens acosta al món dels nostres avis a través dels jocs als quals jugaven quan eren petits i les joguines que ells mateixos es fabricaven.


Lloc o equipament:

Museu Etnològic del Montseny i passeig de la Riera d'Arbúcies


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

3 hores


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Introduir els alumnes d'una manera pràctica en les característiques del joc tradicional. Promoure els valors d'estalvi, reciclatge i imaginació que el joc tradicional porta implícits.


Descripció de l'activitat:

L'activitat s'inicia al Museu Etnològic del Montseny, on coneixerem les característiques del joc tradicional a través de la col·lecció d'objectes de joc i joguines del Museu. Seguidament treballarem la imaginació inventant un joc amb elements de la vida quotidiana i, ja a l'exterior, farem un taller que consisteix en l'elaboració d'una joguina amb elements naturals: fulles, suro, glans (segons l'època de l'any). Finalment jugarem als jocs que jugaven els nostres avis en un espai ampli al costat de la riera d'Arbúcies.


Materials utilitzats:

Col·lecció d'objectes de joc del MEMGA. Bales, cromos, avellanes, fulles, pedres, glans, botons, tabes, nous, suro...


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació durant l'activitat: de manera directa i continuada a través de l'observació de la dinàmica del grup i l'evolució de les activitats, i les observacions de l'equip de mestres. Avaluació posterior a l'activitat: en acabar, es lliura a l'equip de mestres un full d'avaluació i satisfacció.


Observacions:

Aquesta activitat es fa en part a l'interior del Museu i en part a l'exterior (a la terrassa del Museu, al prat Rodó i al passeig de la Riera d'Arbúcies). Cal portar calçat i roba adequats a l'època de l'any.