Kamishibai sobre rodes amb música ambulant Pepa Contes
Pepa Contes-Kamishibai sobre rodes amb música ambulant
Pepa Contes-Kamishibai sobre rodes amb música ambulant
Grup professional
Teatre
Apte per a biblioteques
Sinopsi

El kamishibai és el petit teatre de paper vingut del Japó que il·lustra i embelleix les narracions de la rondallaire. Us el portem dalt d’una bicicleta i acompanyat de música festiva en directe, ideal per gaudir una estona a la plaça dels contes d’aquí i d’allà, amanits amb aires de l’Orient. La música que m’acompanya pot ser la de la Margriet i el seu original orguenet de manubri; la música tradicional amb el violí o el llaüt d’en Panxito, o bé l'acordió, la flauta, els bols i el gong d’en Perepau.

Podreu gaudir dels contes japonesos que l’Ester Jaume ens ha dibuixat expressament per al kamishibai, una meticulosa tria que us acostarà al Japó tradicional i que no us deixarà indiferents.

Currículum

Pepa Contes és Josepa Elisenda Llobet i Martí, actriu i contista. Conta i canta contes des del 1996, els primers quatre anys en format teatral amb les companyies Ralet Ralet i País de Xauxa. El 1998 va entrar a formar part del grup de narradors de la campanya que engegava la Diputació de Girona juntament amb les biblioteques i El Galliner a les biblioteques gironines: «El racó dels contes». Va ser membre fundadora del col·lectiu de contistes Va de Contes, del 1999 al 2010, moment en què va renéixer professionalment com a Pepa Contes. Ha dut a terme visites teatralitzades a la Fontana d’Or, al Museu d’Història de Catalunya, a Sant Pere de Rodes i al monestir de Vilabertran. Va ser l’encarregada de desplegar el Pla Local de Lectura Pública de Salt durant els tres primers anys de vida del Pla (del 2006 al 2009), període en què es va dedicar a fer entrar el gust per la lectura a tots els nens i nenes escolaritzats de dos a catorze anys de Salt. Va crear el Bressol de Contes, un espai des d’on ha potenciat el valor dels contes i la lectura en família. Durant el 2010, ja amb el nom de Pepa Contes, va voltar per totes les biblioteques catalanes adherides a la Unesco fent audicions de poesia per a infants. D’aleshores ençà ha seguit entrant, amb les seves paraules, al cor dels infants i dels adults que li ho han permès, sigui a les biblioteques, a les escoles o a les places. Des del desembre del 2014, moment en què s’estrenà la nova seu de la Biblioteca Carles Rahola de Girona, fins al setembre de 2017 va dinamitzar l’espai familiar Primera Lectura, acostant amorosament la lectura al bressol en forma de ballmanetes i ajudant les famílies a potenciar el vincle amb els fills a través dels llibres i els contes. Des del 2018 dinamitza i potencia la lectura a les escoles. És membre de l’Associació Gironina de Teatre El Galliner.

Fitxa artística
Autoria:Diversos i Pepa contes
Direcció:
Actor/Actriu:Pepa Contes
:Músic: Margriet Coumans o Francesc Tomàs (Panxito) o PerePau Ximenis
Durada de l'espectacle:50-60 min
Públic:
Edats:--
Fitxa tècnica
Mides escenari:5 x 3 m
Temps de muntatge:20 min
Temps de desmuntatge:
Dades de contacte
Nom de contacte:
Pepa Llobet i Martí
Nom del grup:
Pepa Contes
Telèfon mòbil:
649071268
Adreça electrònica:
pepacontes@pepacontes.cat
Municipi:
Argelaguer
Codi postal:
17853
Web:
www.pepacontes.cat
Import del caixet
370 euros
No exempt d'IVA (21 %)
Etiquetes
Espectacle de carrer
Contes i Narracions
Valoracions
0 / 5
0 valoracions