Cantacontes: De com en Jordi esdevé cavaller Pepa Contes
Pepa Contes-Cantacontes: De com en Jordi esdevé cavaller
Pepa Contes-Cantacontes: De com en Jordi esdevé cavaller
Pepa Contes-Cantacontes: De com en Jordi esdevé cavaller
Grup professional
Teatre
Apte per a biblioteques
Sinopsi

La llegenda de sant Jordi ja la coneixeu tots, però no sabeu com en Jordi va esdevenir cavaller. Enfilant romanços i cançons, Alfons Enzinas, músic amb un recorregut molt llarg, i Pepa Contes us volem cantar aquesta bonica rondalla plena de significat, en què en Jordi, sense saber-ho, emprèn el camí de l’heroi.

Però no us ho perdeu, l’Alfons anirà acompanyat dels seus instruments antics i la Pepa desgranarà la història desplegant pergamins. Serà una festa de rondalles, romanços i música popular en directe recuperats del vell bagatge.

Currículum

Pepa Contes és Josepa Elisenda Llobet i Martí, actriu i contista. Conta i canta contes des del 1996, els primers quatre anys en format teatral amb les companyies Ralet Ralet i País de Xauxa. El 1998 va entrar a formar part del grup de narradors de la campanya que engegava la Diputació de Girona juntament amb les biblioteques i El Galliner a les biblioteques gironines: «El racó dels contes». Va ser membre fundadora del col·lectiu de contistes Va de Contes, del 1999 al 2010, moment en què va renéixer professionalment com a Pepa Contes. Ha dut a terme visites teatralitzades a la Fontana d’Or, al Museu d’Història de Catalunya, a Sant Pere de Rodes i al monestir de Vilabertran. Va ser l’encarregada de desplegar el Pla Local de Lectura Pública de Salt durant els tres primers anys de vida del Pla (del 2006 al 2009), període en què es va dedicar a fer entrar el gust per la lectura a tots els nens i nenes escolaritzats de dos a catorze anys de Salt. Va crear el Bressol de Contes, un espai des d’on ha potenciat el valor dels contes i la lectura en família. Durant el 2010, ja amb el nom de Pepa Contes, va voltar per totes les biblioteques catalanes adherides a la Unesco fent audicions de poesia per a infants. D’aleshores ençà ha seguit entrant, amb les seves paraules, al cor dels infants i dels adults que li ho han permès, sigui a les biblioteques, a les escoles o a les places. Des del desembre del 2014, moment en què s’estrenà la nova seu de la Biblioteca Carles Rahola de Girona, fins al setembre de 2017 va dinamitzar l’espai familiar Primera Lectura, acostant amorosament la lectura al bressol en forma de ballmanetes i ajudant les famílies a potenciar el vincle amb els fills a través dels llibres i els contes. Des del 2018 dinamitza i potencia la lectura a les escoles. És membre de l’Associació Gironina de Teatre El Galliner.

Fitxa artística
Autoria:Autors diversos i Pepa Contes
Direcció:
Actor/Actriu:Pepa Contes
Compositor/a:Músic i compositor: Alfons Encinas
Escenografia:Ester Jaume
Durada de l'espectacle:50 min
Públic:
Edats:--
Fitxa tècnica
Mides escenari:4 m x 3 m (adaptable)
Temps de muntatge:20 min
Temps de desmuntatge:
Dades de contacte
Nom de contacte:
Pepa Llobet i Martí
Nom del grup:
Pepa Contes
Telèfon mòbil:
649071268
Adreça electrònica:
pepa.contes@gmail.com
Municipi:
Argelaguer
Codi postal:
17853
Web:
www.pepacontes.cat
Import del caixet
370 euros (en acústic) - 430 euros (amb amplificació)
No exempt d'IVA (21 %)
Etiquetes
Contes i Narracions
Valoracions
0 / 5
0 valoracions