ARXIU GENERAL DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Fes la teva cerca

Utilitza l'eina de recerca per trobar el document que busques

NOTÍCIES

L’Arxiu General de la Diputació de Girona us convida a celebrar el Dia Internacional dels Arxius

04/06/2015

El dia 9 de juny se celebra a tot el món el Dia Internacional dels Arxius. L’Arxiu General de la Diputació de Girona es vol sumar a aquesta celebració convidant-vos a adherir-vos a la Declaració Universal sobre els Arxius (DUA).

La Declaració Universal sobre els Arxius va ser elaborada i aprovada, l’any 2010, pel Consell Internacional d’Arxius i reconeguda com a pròpia per la UNESCO al novembre del 2011. Es tractava de reconèixer el paper clau que tenen els arxius a la nostra societat, tant en la consecució de la transparència administrativa i en el retiment de comptes democràtic, com en la preservació de la memòria social col·lectiva i la investigació històrica.

La DUA destaca la funció dels arxius com a base de les bones pràctiques a l’administració pública i en l’empresa privada i per a facilitar l’accés dels ciutadans a la informació, ja sigui administrativa com històrica. Adherir-se a la DUA ha de servir per sensibilitzar als responsables de les preses de decisions dels beneficis de la gestió dels documents per al bon govern i per a la planificació de les actuacions públiques i privades i, alhora, per conscienciar la societat i els sectors públic i privat de la necessitat de preservar els arxius i facilitar-ne els seu l’accés.

Catalunya ha estat pionera en l’adopció de la Declaració Universal sobre els Arxius. L’Associació d’Arxivers – Gestors de Documents de Catalunya, com a impulsora de la declaració, ho va fer al gener de 2012; la Diputació de Girona al mes de juny de 2013, i el Parlament de Catalunya el 17 de juliol d’aquest mateix any. Des de llavors s’hi han adherit nombroses organitzacions tant d’àmbit públic com privat.

Per a obtenir més informació i poder adherir-vos a la declaració podeu visitar la pàgina web de l’Associació d’Arxivers – Gestors de Documents de Catalunya que des de fa temps porta a terme una campanya de dinamització de les adhesions anomenada A 100 amb la DUA. Per accedir-hi directament podeu clicar el següent enllaç:
https://arxivers.com/index.php/associacio/a-100-amb-la-dua/espai-dua

Comparteix

 

 • III SEMINARI INTERNACIONAL D’ARXIUS DE L’ESPORT: ESPORTS I DRETS HUMANS

  02/03/2022

    El 9 de maig tindrà lloc la tercera edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter biennal, que va néixer l’any 2018, amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer […]

 • II Seminari internacional dels arxius de l’esport

  08/10/2020

  El proper dimecres dia 14 d’octubre tindrà lloc la segona edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter bianual que va néixer amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer possible […]

 • Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic

  18/12/2018

  Ahir, 17 de desembre de 2018, es va presentar al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona el llibre “Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic” de l’historiador i arxiver Joan Boadas i Raset. La presentació va anar a càrrec del doctor Joaquim Nadal, director de […]


Diputació de Girona | Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088
Avís legal